Σεμινάριο Daito-Ryu Aiki-Jujutsu στην ΑΘΗΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο παρουσίασης DaitoRyu AikiJujutsu στην ΑΘΗΝΑ από 16 έως 18 Οκτωβρίου 2015. 

Η διοργάνωση ανήκε στον αθλητικό σύλλογο Korean Martial Arts Gym (KMAG) στο Χαλάνδρι με την υποστήριξη του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών και της Ελληνικής Διευθύνσεως της Dai Nippon Butoku Kai.

photo-gfx (1 of 79)Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου έγινε μία εκτενής αναφορά και παρουσίαση στην παραδοσιακή Ιαπωνική πολεμική τέχνη του Daito-Ryu Aiki-jujutsu και στα σημεία που συνθέτουν την πολύπλοκη αυτή διδασκαλία ενώ στη συνέχεια οι μεν αρχάριοι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν θεμελιώδη αντικείμενα της τέχνης οι δε προχωρημένοι/δάσκαλοι/εκπαιδευτές άλλων συστημάτων και δυναμικών αθλημάτων παρέλαβαν ύλη της Περιόδου-1/Φάσης-Γ/Επιπέδου-1 (υποψήφιοι Yudansha- shodan).

Οι εντυπώσεις όλων (εκπαιδευτών/εκπαιδευομένων/επισκεπτών/διοργανωτών) ήταν άριστες και ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι επετεύχθησαν όλοι οι στόχοι του σεμιναρίου.

Η κίνηση αυτή προγραμματίζεται ήδη να διοργανωθεί και πάλι στο εγγύς μέλλον με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να καλύψουν ταχέως και με τη σωστή σειρά και εκπαίδευση την απαιτούμενη ύλη των κατευθύνσεων της Ανώτατης Αρχής Πολεμικών Τεχνών της Ιαπωνίας (Dai Nippon Butoku Kai) και να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στις προβλεπόμενες εξετάσεις για απονομή βαθμού Yudansha στο Daito-Ryu Aiki-jujutsu.

Τις εκπαιδεύσεις έφερε εις πέρας ο Τεχνικός Διευθυντής του Συνδέσμου και συντονιστής της Dai Nippon Butoku Kai στην Ελλάδα κ. Καρυπίδης Κων/νος (shihan/ 6 dan) ενώ έλαβαν μέρος μέλη του Συνδέσμου από την Ν. Πέραμο-Αττικής, τον Βόλο αλλά και από άλλες πολεμικές τέχνες όπως Hapkido, Taekwondo, karate, jujutsu από Χαλάνδρι, Αθήνα, Αγρίνιο, κα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επόμενο εκπαιδευτικό σεμινάριο επικοινωνήστε με τον Σύνδεσμο στο info@hekoba.org ή hekoba@gmail.com

Συμμετοχή της Ειδικής Ομάδας Επιδείξεων του Συνδέσμου ARROW UNIT INTERNATIONAL στο ARNOLD EUROPE CLASSIC 2014

Το ARNOLD SPORTS FESTIVAL διεξάγεται σε ετήσια βάση ανελλιπώς από το 1989 έως σήμερα και είναι αφιερωμένο στον κόσμο του δυναμικού αθλητισμού και ειδικότερα στο bodybuilding, fitness, action sports, martial arts, κα.

Το event διοργανώνεται τόσο στις ΗΠΑ (Ohio, Columbia) όσο και στην ΕΥΡΩΠΗ (Μαδρίτη, Ισπανία) καθώς επίσης και στην Λατινική Αμερική με το Arnold Sports Festival Brazil το οποίο λαμβάνει χώρα στο Ρίο (Βραζιλία).

Εμπνευστής όλης της διοργάνωσης ήταν ο πασίγνωστoς bodybuilder και ηθοποιός του Hollywood Mr. Arnold Schwarzenegger.

Το ARNOLD SPORTS FESTIVAL έχει χαρακτηριστεί από τον χώρο των ΜΜΕ ως ένα εκ των πλέον σημαντικών αθλητικών γεγονότων με διαρκώς αυξανόμενη δυναμική τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Κεντρικό ρόλο (όπως είναι φυσικό) έχει ο χώρος του bodybuilding και fitness γενικότερα. Παράλληλα όμως έχουν αναπτυχθεί έντονα δράσεις που σχετίζονται με τον χώρο των δυναμικών αθλημάτων και όχι μόνο

(η επίσημη ιστοσελίδα του ARNOLD SPORTS FESTIVAL):  http://arnoldsportsfestival.com/

Όλες οι δράσεις εξελίσσονται σε ένα «σπονδυλωτό» πρόγραμμα διάρκειας δύο (2) ημερών με αποκορύφωμα τους μεγάλους τελικούς οι οποίοι διεξάγονται στην κεντρική σάλα του Palacio De Cristal το τελευταίο βράδυ πλαισιωμένοι από ένα μοναδικό τηλεοπτικό show.

Πολεμικές Τέχνες/ Μαχητικά αθλήματα

Οι δραστηριότητες των πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων διαμορφώνουν μία ξεχωριστή ενότητα στην οποία οι διοργανωτές δίνουν πολύ μεγάλη βάση τα τελευταία χρόνια. Αποστολές από όλη την Ευρώπη οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των μαχητικών αθλημάτων αλλά και πολεμικές τέχνες συμμετέχουν σε ένα μοναδικό διαγωνιστικό, εκπαιδευτικό, show festival που συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των θεατών, επισκεπτών και αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του 2-ημέρου λαμβάνουν χώρα παρουσιάσεις στα κατάλληλα περίπτερα του εκθεσιακού χώρου, συνεντεύξεις σε τηλεόραση, internet media, περιοδικά, κλπ ενώ διάφορα happenings και events συμπληρώνουν το παζλ των δραστηριοτήτων.
Εντός του Palacio De Cristal διαμορφώνονται τρία (3) επίπεδα μέσα στα οποία εκτός των διαφόρων αθλητικών δράσεων όλοι οι σπόνσορες/χορηγοί/υποστηρικτές του event εκθέτουν σε ειδικά περίπτερα.

Το event επισκέπτονται άνθρωποι από τον χώρο των αθλημάτων που παρουσιάζονται αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της δυναμικής άθλησης, των προϊόντων υποστήριξης/εξοπλισμού/ένδυσης, των εταιρειών συμπληρωμάτων διατροφής, ΜΜΕ, αλλά και πλήθος άλλων εταιρειών οι οποίες συνδέονται με τον έναν ή άλλο τρόπο με το κεντρικό concept του event.

Τέλος δεν μπορεί να μην αναφερθεί και το πλήθος κόσμου οι οποίοι ως απλοί θεατές προσέρχονται στις εγκαταστάσεις για να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία.

(η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ARNOLD FIGHTERS) www.arnoldfighters.com 

 

Ελληνική παρουσία από τον χώρο των πολεμικών τεχνών στο φεστιβάλ;……

Ναι, κι όμως για πρώτη φορά Ελληνική παρουσία από τον χώρο των πολεμικών τεχνών….Ύστερα από μία σειρά επαφών της Τεχνικής διεύθυνσης του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών με τους διοργανωτές του event οι οποίες απέβλεπαν στην ενημέρωση για το έργο μας και τις παρουσίες μας σε άλλα festival με διεθνές κύρος, η ομάδα επιδείξεων Arrow Unit International συμμετείχε στο ARNOLD EUROPE CLASSIC 2014.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του event η arrow παρουσίασε σειρά επιδείξεων στα διάφορα stage ενώ παράλληλα παραχώρησε συνεντεύξεις σε περιοδικά και ΜΜΕ της Μαδρίτης.

ΧΙ Tai Kai – Παράλληλες δράσεις του Συνδέσμου με τίτλο “ΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ….τόσο μακριά, τόσο κοντά”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4-ήμερο δράσεων του Συνδέσμου το οποίο είχε τον γενικό τίτλο ΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ…τόσο μακριά, τόσο κοντά το οποίο έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη από 25 έως 29 Ιουνίου 2014.

Η κεντρική ιδέα της διοργάνωσης όπως διαμορφώθηκε από τον Σύνδεσμο ήταν η αρμονική προσέγγιση του Ιαπωνικού και Ελληνικού στοιχείου μέσα από ποικίλες δράσεις οι οποίες διαμόρφωσαν ένα πολύ ενδιαφέρον πλαίσιο και έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες αλλά και στους διάφορους επισκέπτες να διερευνήσουν τα κοινά σημεία αναφοράς.

Στην διοργάνωση έλαβαν μέρος όλοι οι συμβεβλημένοι σύλλογοι του Συνδέσμου καθώς επίσης και επίτιμοι καλεσμένοι. Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας (ως αρχή υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε όλη η διοργάνωση) εκπροσωπήθηκε από τον Επιτετραμμένο της Mr. Ueda Susumu.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις μερικές των οποίων ήταν:

  • ετήσιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικού nunchaku
  • έκθεση Ιαπωνικής θεματολογίας
  • προβολή Ιαπωνικού κινηματογράφου
  • εκπαιδεύσεις στα συστήματα που εκπροσωπούνται αυτή τη στιγμή στον Ελληνικό Κλάδο της DNBK
  • επίσημο δείπνο και τιμητικές διακρίσεις
  • Κεντρική επίδειξη (Embu Tai-Kai)

Πρωτάθλημα αγωνιστικού νουτσάκου (nunchaku kumite)

Το 4o ετήσιο τακτικό πρωτάθλημα αγωνιστικού νούντσακου (nunchaku kumite) διοργανώθηκε και εφέτος από τον Σύνδεσμο με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών από τους συνεργαζόμενους συλλόγους. Οι αγώνες του αγωνιστικού nunchaku διεξάχθηκαν στις 25 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης.

Τιμητικές διακρίσεις

“ΑΘΛΗΤΗΣ της ΧΡΟΝΙΑΣ 2013” επιλέχθηκε ο μαθητής του Παραρτήματος Βόλου κ. Καραγιάννης Ελευθέριος.

Έκθεση Ιαπωνικής θεματολογίας & προβολή Ιαπωνικού κινηματογράφου

Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες διοργανώθηκε ειδική έκθεση με εκθέματα περιλάμβαναν παραδοσιακές στολές samurai, γυναικεία kimono, σπαθιά katana, κα.  Η έκθεση παρουσιάστηκε στον προθάλαμο του Δημοτικού Θεάτρου ΔΗΜΟΥ Αλεξ/πολης στις 28 Ιουνίου ενώ η είσοδος  για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Τα γυναικεία kimono προσέφερε το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας ενώ τις στολές samurai καθώς και τα σπαθιά η εταιρεία IBISCUS Market (www.ibiscusmarket.com) στηρίζοντας την όλη διοργάνωση.

Τέλος, παρουσιάστηκαν ζωγραφιές των παιδιών του Συνδέσμου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο “ΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ, μία γέφυρα στην Ιστορία…”. Νικητές αναδείχθηκαν κατά σειρά:

(1η θέση) Σούκουλης Ιωάννης (σχολή Ν. Περάμου/Αττικής)

(2η θέση) Αντωνόπουλος Χρυσοβαλάντης  (σχολή Απαλού/Έβρου)

(3η θέση) Φασούλα Μαρία (σχολή Ν. Περάμου/Αττικής)

 

Το απόγευμα της 28ης Ιουνίου και στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε προβολή Ιαπωνικού κινηματογράφου με την ταινία “mibu gishi den” (When the last sword is drawn) την οποία παρακολούθησε το σύνολο των συμμετεχόντων, των καλεσμένων της διοργάνωσης καθώς και επισκέπτες. Την ταινία προλόγισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών κος. Δημητριάδης Ευάγγελος και ο Επιτετραμμένος της Ιαπωνικής Πρεσβείας Mr. Ueda Susumu.

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης η συμβολή της οποίας ήταν πολύ χρήσιμη.

 

Εκπαιδεύσεις

Κεντρικό ρόλο σε όλη τη διοργάνωση έπαιξε η καλλιέργεια του BUDO. Ο Σύνδεσμος σε συνεργασία και συντονισμό με την Ανώτατη Αρχή Πολεμικών Τεχνών Ιαπωνίας (Dai Nippon Butoku Kai) αλλά και των Ελλήνων εκπροσώπων αυτής, ετοίμασε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαιδεύσεων σε όλα τα συστήματα budo που περιλαμβάνονται στην Οργάνωση και καλλιεργούνται και στην Ελλάδα. Την εκπαίδευση έφεραν εις πέρας οι παρακάτω (κατά σειρά αρχαιότητας):

mr. Roger Payne / 8 dan judo/7 dan aikido/ 6 dan iaido (Hanshi-Ho/ Dai Nippon Butoku Kai) εκπρόσωπος της Οργάνωσης στην Μεγ. Βρετανία

κος. Μαστραππάς Σάββας / 7 dan shotokan-fudokan karate / επικεφαλής κλάδου Shotokan Karate της Ελληνικής Διεύθυνσης Dai Nippon Butoku Kai και Τεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Οργάνωσης Shotokan-Fudokan Karate

κος. Καρυπίδης Κων/νος / 6 dan Daito-Ryu Aikijujutsu (Shihan) Επικεφαλής του Κλάδου Aikijujutsu της Ελληνικής Διεύθυνσης Dai Nippon Butoku Kai και Τεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών

κος. Γκίτσας Θεόφιλος / 5 dan judo (Renshi) Επικεφαλής του Κλάδου Judo της Ελληνικής Διεύθυνσης Dai Nippon Butoku Kai εκπαιδευτής του ΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων και π. Πρόεδρος της Επιτροπής DAN της Ελληνικής Ομοσπονδίας JUDO

Διοργάνωση σεμιναρίου αυτοάμυνας γυναικών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο αυτοάμυνας το οποίο διοργανώθηκε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για την “Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών“.

Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε η ΟΝΝΕΔ/ Ν. Δράμας ενώ την εκπαίδευση έφερε εις πέρας ο Τεχνικός Διευθυντής του Συνδέσμου με την βοήθεια άλλων Δασκάλων και μαθητών του Συνδέσμου.

Στο 2-ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν σε απλά πρακτικά θέματα αυτοάμυνας/αυτοπροστασίας αλλά το πλέον σημαντικό ήταν ότι έλαβαν κατάλληλα ερεθίσματα για να προσεγγίσουν το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα από μία άλλη οπτική γωνία εντελώς διαφορετική από αυτήν του “υποψήφιου θύματος”.

Η δραστηριότητα υποστηρίχτηκε από όλους τους φορείς της πόλης δείχνοντας έτσι ότι η αντιμετώπιση της βίας είναι ένα θέμα που δεν γνωρίζει κομματικές αντιλήψεις και πρέπει όλοι να σταθούν με σοβαρότητα μπροστά στο πρόβλημα.

Εκδήλωση πολεμικών τεχνών & κατάρριψη Guinness World Record (Ηράκλειο, Κρήτης/ Νοε.2012)

official_posterΟ Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών διοργάνωσε στις 25 Νοε 2012 στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στις πολεμικές τέχνες. Στην επίδειξη η οποία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο ΛΙΝΤΟ, έλαβαν μέρος σχολές και σύλλογοι πολεμικών τεχνών της πόλης δίνοντας έτσι στους θεατές την ευκαιρία να πάρουν “μία γεύση” από τη κάθε πολεμική τέχνη και να θαυμάσουν το δυναμισμό, την αρμονία, την κίνηση, την ακρίβεια και τις ικανότητες που μπορεί να κρύβει το ανθρώπινο σώμα.

Μία αθλητική γιορτή η οποία προήγαγε τον αθλητισμό ως έκφραση της πολιτιστικής προσέγγισης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η διοργανώτρια αρχή προσκάλεσε την Ομάδα Επιδείξεων του Συνδέσμου (Arrow Unit International) να λάβει μέρος παρουσιάζοντας τις πολεμικές τέχνες του Aiki-Jujutsu & iai-kempo ενώ ο Τεχνικός Διευθυντής του Συνδέσμου επιχείρησε ενώπιον του κοινού την κατάρριψη ενός νέου Παγκόσμιου Ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ από το χώρο των πολεμικών τεχνών.

Το νέο ρεκόρ είχε τον τίτλο “τα γρηγορότερα 10 τραβήγματα/κοψίματα σπαθιού πολεμικών τεχνών” και επιχειρήθηκε με την άδεια του Παγκόσμιου Οργανισμού ΓΚΙΝΕΣ ο οποίος ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και έδωσε τη σχετική εξουσιοδότηση για την πραγματοποίηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες/διευκρινήσεις μπορείτε να λάβετε από τον διοργανωτή της εκδήλωσης (Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών)

 

Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)

Σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης Θεσσαλονίκης, διοργανώθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που αφορούσε στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο οποίο έλαβαν μέρος όλοι οι εκπαιδευτές του Συνδέσμου καθώς επίσης και μέλη της Ομάδας Διάσωσης Ν. Ροδόπης.

 

Τα διδαχθέντα αντικείμενα ήταν χρήσιμα για όλους τους εκπαιδευτές του Συνδέσμου οι οποίοι εκ της φύσεως της δραστηριότητας τους οφείλουν να είναι εκπαιδευμένοι όχι μόνο στην  Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση αλλά και σε μία σειρά εξειδικευμένων θεμάτων (αθλητική τραυματολογία, κλπ) σεβόμενοι τον σοβαρό ρόλο που έχουν επωμιστεί σε σχέση με τους μαθητές/εκπαιδευόμενους τους.

 

Ο Σύνδεσμος (όπως έχει λεχθεί) αντιλαμβανόμενος όλα αυτά και σε στενή συνεργασία με αναγνωρισμένους Φορείς διοργανώνει διαρκώς παρόμοιες εκπαιδεύσεις διευρύνοντας διαρκώς τους ορίζοντες εκπαιδευτών και των μαθητών.

Συμμετοχή της Ομάδας Επιδείξεων σε ειδικές εκδηλώσεις της Ιαπωνικής Πρεσβείας

Εκδήλωση στο Αθλητικό Κέντρο ΔΑΙΣ αφιερωμένη στις Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες

Η Ομάδα Επιδείξεων του Συνδέσμου προσκλήθηκε από την Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στις 19 Φεβ 2012 στο αθλητικό κέντρο ΔΑΙΣ (Μαρούσι) με τίτλο: “Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες – Η Ομορφιά της Τεχνικής και της Φόρμας”.

 

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Πρεσβεία της Ιαπωνίας με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Στην παραπάνω εκδήλωση προσκαλέστηκαν επίσης ομάδες από τις Ελληνικές Ομοσπονδίες Καράτε και Kendo και όλοι μαζί παρουσίασαν στους θεατές το μεγαλύτερο μέρος των Ιαπωνικών BUDO.Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα mr. Toda Hiroshi ενώ παραβρέθηκαν αρκετοί προσκεκλημένοι τόσο από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και του αθλητισμού αλλά και των γραμμάτων.

Εκδήλωση στην οικία του Ιάπωνα Πρέσβη

Στα πλαίσια επίσημου δείπνου που διοργανώθηκε στις 21 Φεβ 2012 στην οικία του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα με την παρουσία ξένων διπλωματών, αξιωματούχων, και λοιπών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό χώρο, του αθλητισμού και των γραμμάτων. Στο δείπνο μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν για άλλη μία φορά οι Ιαπωνικές πολεμικές τέχνες προσφέροντας στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να δουν το βαθύτερο νόημα του budo και πώς αυτό μπορεί να προσαρμοστεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Οι ομάδες που έφεραν εις πέρας την παρουσίαση ήταν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, την Ελληνική Ομοσπονδία Kendo-iaido και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών. Όλοι οι συμμετέχοντες προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα προσφέροντας την τέλεια αρμονία και ομορφιά του BUDO.

“Knowing Japan”: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ιαπωνία

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ Αλεξανδρούπολης και με την υποστήριξη της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα, διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων με γενικό τίτλο “knowing Japan”.

Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν την 28η Μαΐου 2011 με εθιμοτυπικές επισκέψεις του Ιάπωνα Πρέσβη mr. TODA Hiroshi (και της συζύγου του) σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων του εμπορικού κόσμου της περιοχής καθώς επίσης και επισκέψεις σε Μουσεία, Λαογραφικούς χώρους, κα.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας παραχωρήθηκαν σχετικές συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ στη συνέχεια ο κ. Πρέσβης παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας καθώς επίσης και τη κατάρριψη 3 Παγκοσμίων Ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ (από το χώρο των παραδοσιακών Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών) τα οποία και αφιερώθηκαν στην Ιαπωνική Πρεσβεία.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής διοργανώθηκε επίσημο δείπνο με Γιαπωνέζικη γευσιγνωσία όπου ο mr. TODA Hiroshi ήταν το κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο ενώ λοιποί επίσημοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση (Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης, εκπρόσωποι του Ελλην. Κοινοβουλίου κα)

Kατάρριψη Παγκοσμίου Ρεκόρ GUINNESS

Kατάρριψη Παγκοσμίου Ρεκόρ GUINNESS από τον Τεχνικό Επικεφαλής του Συνδέσμου Shihan κο. Καρυπίδη Κων/νο

Σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Αλεξ/πολης το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο aiki-jujutsu. Εκείνο όμως που κυριάρχησε στην εκδήλωση αυτή ήταν η προσπάθεια για την κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ Guinness με τον τίτλο “οι περισσότερες ανατροπές/ρίψεις πολεμικών τεχνών σε 1′ “.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Guinness ύστερα από τη σχετική αλληλογραφία, ρύθμιση και τακτοποίηση τεχνικών θεμάτων, απέστειλε για το λόγο αυτό εκπρόσωπο/κριτή για να επιβλέψει την όλη προσπάθεια και να επιβεβαιώσει την κατάρριψη ή όχι του παγκοσμίου ρεκόρ.

Η miss.Tarika Vara με τη βοήθεια εκπροσώπων του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών, επέβλεψε όλη τη διαδικασία και προς το τέλος της εκδήλωσης ανακοίνωσε την απόφαση της σύμφωνα με την οποία ο κ. Καρυπίδης με την επιτυχή του προσπάθεια κατέρριψε το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ στην ίδια δοκιμασία, εκτελώντας 51 ρίψεις αντί των 29 που ήταν το Παγκόσμιο Ρεκόρ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η ειδική εκδήλωση περιλάμβανε επιδείξεις aiki-jujutsu και iai-kenpo από τα μέλη του Συνδέσμου καθώς επίσης και επίδειξη τεχνικών αυτοάμυνας στρατιωτικών τμημάτων από ξένες φιλοξενούμενες ομάδες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του εκπρόσωποι των τοπικών αρχών (Νομαρχία, Δήμοι, κα).

Τον παλμό όμως έδωσε το πλήθος κόσμου που κατέκλεισε ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Αλεξ/πολης ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια όλων όσων κόπιασαν για την επιτυχία.

Η τελική απόφαση της Κριτού κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανέφερε 51 ανατροπές/ρίψεις το αποτέλεσμα των Ελλήνων και το Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ είχε πλέον καταγραφεί στην Αλεξανδρούπολη στις 26 Ιουνίου 2010 με τον τίτλο: “οι περισσότερες ανατροπές/ρίψεις πολεμικών τεχνών σε 1′ “.

φεστιβάλ πολεμικών τεχνών BERCY

Στις 27 Μαρτίου 2010 στο κλειστό του Omnisport Bercy (Παρίσι) πραγματοποιήθηκε το ετήσιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών. Η διοργάνωση την ευθύνη της οποίας έχει το περιοδικό Karate-Bushido, συμπλήρωσε εφέτος 25 χρόνια από ενάρξεως του.

Στο φεστιβάλ το οποίο διήρκεσε περίπου 4 ω συμμετείχαν φημισμένοι Δάσκαλοι και αθλητές των πολεμικών τεχνών από όλο τον κόσμο εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο φάσμα των τεχνών/τεχνικών και μαχητικών αθλημάτων όπως aikido, karate shotokan, karate kyokushiunkai, kenpo karate, shaolin kung-fu, brazilian ju-jitsu, taekwondo, katori shinto-ryu, kajukenbo, hapkido, daido juku, kyudo, κα.

Η Ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή του Συνδέσμου παρουσίασε ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα συνδυάζοντας iai-jutsu και Aiki-Jujutsu.