Πανευρωπαϊκό Rensei TaiKai DNBK (Βρυξέλλες)

Στις 11 και 12 Ιουνίου στην πόλη των Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε το Rensei TaiKai της Dai-Nippon Butoku-Kai. Διοργανώτρια αρχή ήταν η DNBK/Belgium, με τον συντονισμό της DNBK/International Division, εγκεκριμένη από το Αρχηγείο της DNBK και με την υποστήριξη του Ιαπωνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλαν η ΑΕ ο Βασιλεύς του Βελγίου ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΙΙ καθώς και η ΑΜ ο Πρίγκιπας της Ιαπωνίας Higashi-Fushimi JIGO.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 και πλέον χώρες με το σύνολο των κλάδων των πολεμικών τεχνών (karate, aikido, judo, iaido, aikijujutsu, kendo, κα). Από πλευράς του Αρχηγείου της DNBK (Kyoto, Japan), παραβρέθηκαν οι παρακάτω δάσκαλοι:


Takemichi Kuwahara (9 dan Shiden-Ryu jujutsu)

Kazuhiko Kumai (8 dan iai-do)

Takeo Nakada (8 dan FudenRyu)

Takao Kitano (8 dan Shiden-Ryu jujutsu)

Hachiro Kawamura (8 dan Yanagi-Ryu jujutsu)

Haruhiko Ochiai (7 dan iai-do)

Tatsuyuki Morisaki (7 dan shito-ryu karate)

Yutaka Asano (6 dan jujutsu)

Nobuyuki Koshima (6 dan jujutsu)

Toshihiro Imoto (5 dan Toyama-Ryu iai-do)

Toshiharu Imoto (3 dan iai-do)

Shinobu Ochiai( 2 dan Suifu-Ryu iai-do)


 

Μέσα σε ένα κλίμα αυστηρής εθιμοτυπίας οι συμμετέχοντες είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να διδαχθούν από τους παραπάνω κορυφαίους δασκάλους αντικείμενα του κλάδου τους ενώ την δεύτερη ημέρα η διοργάνωση έκλεισε με την κεντρική επίδειξη από όλους τους παρευρισκόμενους σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Hanshi NAKADA (9 dan) προσκάλεσε όλες τις αποστολές να παραβρεθούν τον Απρίλιο 2008 στο μεγαλύτερο γεγονός που διοργανώνεται από το Αρχηγείο κάθε 4 χρόνια στο Κιότο. Σε αυτή την 7ήμερη μοναδική εκδήλωση θα συμμετέχουν όλες οι εθνικές αποστολές και το σύνολο των  «οικογενειών» της Οργάνωσης.