#Boyka#Athens_Warrior_Spirit-2018

Home #Boyka#Athens_Warrior_Spirit-2018
2018/07/05 15:00:00

Ένα μοναδικό event που συνδυάζει την δυναμική των πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων προσφέροντας μία διαφορετική προσέγγιση στο θέαμα.

Ένα σύνολο δράσεων 3 ημερών που θα ικανοποιήσει όλους όσους λάβουν μέρος ενεργά ή θα παρακολουθήσουν ως απλοί θεατές.

«Άρωμα Hollywood»;… Μα φυσικά, με VIP Special Guests τον πασίγνωστο Scott Adkins (alias: Boyka) και τον Silvio Simac!!!

Πάρτε μέρος στις εκπαιδεύσεις μαζί με τους VIP Guests, ζήστε από κοντά την τελετή βραβείων/martial arts awards 2018, παρακολουθείστε την φαντασμαγορική κεντρική επίδειξη/martial arts festival-show και πολλά άλλα, συνθέτουν το ψηφιδωτό των ενεργειών της διοργάνωσης.

Την παρουσίαση της τελετής βραβείων (martial arts awards 2018) και του martial arts festival-show θα επιμεληθεί ο παγκοσμίου φήμης παρουσιαστής UFC και διεθνής διαιτητής Grant Waterman μαζί με την πρώην Miss Ελλάς και top-model Εύη Αδάμ.

(English version)

An innovative and spectacular series of events, providing an innovative approach to the Martial Arts. This 3 day extravaganza opens with an ‘Official Dinner’ and ‘Martial Arts Awards’ Ceremony.

The next day will see visits to some of the most significant fight clubs in Athens, followed that evening by an exciting Martial Arts Festival/Show with the “Best of the Best” teams taking part, plus of course the extraordinary Scott Adkins (Boyka) & Silvio Simac !!!

The event culminates in not one, but two separate Training Sessions conducted by our special VIP Guests with their own very unique styles

Be there…

Official Host of the show the international MC, MMA Referee & Public Speaker & Combat Sports Ring Announcer Mr. Grant Waterman along with the Greek beauty pageant winner in 1995 and top fashion model Mrs. Evi Adam

Mr. Grant Waterman

Mrs. Evi Adam

Διοργανωτές (Organizing Committee)

VIP Special Guests

Υποστηρικτές-Συνεργάτες (Supporters, Executive coordinators)

Οι ομάδες της κεντρικής επίδειξης (martial arts show performers)

Ο Φάνης Κοκολης ξεκίνησε τον αθλητισμό σε πολύ μικρή ηλικία με ελληνορωμαϊκή πάλη όπου γνώρισε πολλαπλές επιτυχίες ενώ διετέλεσε και μέλος της εθνικής ομάδας. Η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες έγινε μέσα από το παραδοσιακό Tang Soo Do και αργότερα με το παραδοσιακό κορεάτικο Hankido στο οποίο εκπαιδεύτηκε για περισσότερα από 12 χρόνια.

Ξεκίνησε την εξάσκησή του στο Aikido στον Αθλητικό Σύλλογο Αίολος (Kobukan dojo) και μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 παρέμεινε ενεργός μαθητής του Adam Adamski (6ο dan). Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με τον Suwa Masatoshi shihan/ 7ο dan (μαθητή του shihan Igarashi Kazoo/7ο dan).

Σε όλα αυτά τα έτη του δόθηκε η ευκαιρία να εκπαιδευτεί μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους του Aikido όπως Yazuo Kobayashi shihan/8th dan Aikikai,shihan Urban Aldenklint/7th dan, Sugawara sensei/7th dan, Mori sensei, Yukimitsu Kobayashi Shihan/7th dan, Shihan Cristian Tissier/8th Dan Aikikai, Pascal Guillemin/6th Dan Aikikai, Petteri Silenius sensei/6th dan Aikikai και άλλους μεγάλους καταξιωμένους sensei και από την Ιαπωνία αλλά και την Ευρώπη.

Τον Μάιο του 2013 συμμετείχε στο ετήσιο φεστιβάλ aikido (51th All Japan Aikido Enbutaikai) το οποίο έλαβε χώρα στο Nippon Budokan στο Τόκιο και τον Απρίλιο του 2014 με πρωτοβουλία του shihan Suwa Masatoshi/7th dan προσκλήθηκε να διδάξει στο ετήσιο Aikido camp στην Ιαπωνία.

Έκτοτε συμμετείχε ξανά στο 52th & 54th All Japan Aikido Enbutaikai (Tokyo Nippon Budokan), ενώ έχει ήδη λάβει σχετική πρόσκληση και πάλι από τον Sensei Suwa Masatoshi για το 2019 προκειμένου να προσφέρει τις διδασκαλίες του στο ετήσιο camp.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 η σχολή του είναι υπό την τεχνική επίβλεψη του Sensei Suwa Masatoshi ο οποίος όρισε τον κ.ΚΟΚΟΛΗ ως τον εκπρόσωπο του στην Ελλάδα.

Ο κ.ΚΟΚΟΛΗΣ φέρει τις παρακάτω ιδιότητες και βαθμούς:
4ο dan Aikido, Aikikai
3ο dan Hankido
Πρόεδρος του Κλάδου Aikido της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ
Ιδρυτής & Chief-Instructor/ Α.Σ «ΑΤΛΑΣ» (Zanshin dojo)- αναγνωρισμένη από την ΓΓΑ και μέλος της Ελληνικής Φίλαθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ

Ο κ.Νυκτερής Βασίλης θα παρουσιάσει Aikido-Aikikai (Tissier circle).

O Δάσκαλος Νυκτερής είναι προσωπικός μαθητής και εκπρόσωπος του στην Ελλάδα ενός από τους πιο φημισμένους Δασκάλους Aikido στον Κόσμο, Cristian Tissier shihan.

Έχει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο, Τουρκία και Ευρώπη.

Είναι αναγνωρισμένος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κάτοχος 5ου Dan Aikido Aikikai.

Τέλος, είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Hellenic Aikido Academy Association.

Ο Δάσκαλος Καρυπίδης θα παρουσιάσει το Aiki-Jujutsu/ Aiki-Budo.

Λίγα λόγια για τον ίδιο…

Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ως αξιωματικός ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ με καριέρα σε Μονάδες και Επιτελεία στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.

Η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες έγινε από νεαρή ηλικία ενώ ως μαθητής της Σχολής Ευελπίδων διετέλεσε Αρχηγός της Ομάδας Αυτοάμυνας της Σχολής κερδίζοντας πολλαπλές διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Αργότερα και παράλληλα με την ιδιότητα του αξιωματικού διατήρησε την επαφή του με τον χώρο των πολεμικών τεχνών συμμετέχοντας ενεργά σε πολλαπλές δράσεις και προγράμματα εξειδίκευσης. Στα πλαίσια της συμμετοχής του σε ειρηνευτική αποστολή του εξωτερικού είχε την ευκαιρία να παρέχει εκπαίδευση σε ειδικά τμήματα Ελληνικών και Αμερικανικών Δυνάμεων δράση για την οποία τιμήθηκε σχετικά από την Αμερικανική Διοίκηση. Μετά την αποστρατεία του έχει αφιερωθεί πλέον στην καλλιέργεια και στην εξάπλωση του Aiki-Jujutsu/ Aiki-Budo και του iai-jutsu.

Ήταν ο πρώτος Έλληνας επικεφαλής Οργάνωσης που εισήλθε στην Ανώτατη Αρχή Πολεμικών Τεχνών της Ιαπωνίας (DAI NIPPON BUTOKU KAI) λαμβάνοντας παράλληλα τιμητική διάκριση σε ειδική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη με την παρουσία του Μορφωτικού Ακολούθου της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα έχει ηγηθεί Ελληνικών αποστολών σε διεθνείς συναντήσεις, συνέδρια, πρωταθλήματα, σεμινάρια και λοιπές ειδικές εκδηλώσεις.

Σχεδίασε και επέβλεψε την υλοποίηση 3 projects σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία που αφορούσαν στην σχέση Ελληνικού και Ιαπωνικού πολιτισμού, 14 συνεχόμενα ετήσια συνέδρια καθώς και αριθμό άλλων διεθνών διοργανώσεων.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών εκπαιδευτής ειδικών αντικειμένων αυτοάμυνας και εκρηκτικών υλών σε προγράμματα του ΟΕΕΚ και στις Σχολές Αστυφυλάκων.

Είναι μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου της Διεθνούς Διεύθυνσης της Ανώτατης Αρχής Πολεμικών Τεχνών Ιαπωνίας αρμόδιος για θέματα Aiki-Jujutsu και επίσημος εκπρόσωπος της Οργάνωσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Τεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών και του Ελληνο-Ιαπωνικού Ινστιτούτου Τεχνών-Μελετών & Συνεργασίας, ιδιότητα που έχει μέχρι και σήμερα.

Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων που αφορούν σε συγκεκριμένες μορφές παραδοσιακών πολεμικών τεχνών ενώ υπήρξε κεντρικός εισηγητής και παρουσιαστής ομιλιών σε σειρά διαλέξεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει ανακηρυχθεί 5 φορές κάτοχος Παγκοσμίων Ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ (GUINNESS WORLD RECORDS ® official holder) σε δοκιμασίες από τον χώρο των πολεμικών τεχνών.

Filipino Combat Systems
Το Filipino Combat Systems Kali είναι μια σύγχρονη Φιλιππινέζικη Πολεμική Τέχνη (ΦΠΤ) με Αμερικάνικες καταβολές.

Όπως όλες οι τέχνες της κατηγορίας Kali-Arnis-Eskrima, είναι μία τέχνη ειδικευμένης οπλομαχίας, με όπλα ρεαλιστικά που συναντάει κανείς στο σύγχρονο κόσμο και περιβάλλον. Σαν βασικά όπλα έχει όλων των μεγεθών λεπίδες και ραβδιά εκπαιδεύοντας παράλληλα τον ασκούμενο στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή τους αλλά και στην άοπλη αντιμετώπιση τους.

Σε προχωρημένο επίπεδο εμπεριέχει όπλα όπως αγκιστρωτές λεπίδες (Kerambit), συρόμενο ραβδί (Tactical Baton), pocket/palm stick (Kubotan), tomahawk (τσεκούρι), εύκαμπτα όπλα όπως μαστίγιο, σχοινί, Sarong/Malong (Παραδοσιακό ένδυμα), Tabak Toyoc (Nunchaku) κ.α.

Τέλος, εμπεριέχουν και το πλήρες άοπλο κομμάτι (Panantukan/Mano-Mano) που δομείται και παράγεται από την ένοπλη κινησιολογία και τεχνοτροπία με τροποποιήσεις και προσαρμογές.

Το Fcs Kali είναι μια τέχνη εύκολη στην εκμάθηση της με απόλυτα φυσική ροη στην εκτέλεση των τεχνικών της και εντελώς ακίνδυνη στην εξάσκηση της.

H ομάδα του FCS Kali Hellas ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 και υπηρετείται από έλληνες εκπαιδευτές σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τον Ιδρυτή του συστήματος, Tuhon Ray Dionaldo.

Λίγα λόγια για τον επικεφαλής Δάσκαλο της παρουσίασης του FCS

Ο Guro Ernie Lake ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες πάνω από 25 χρόνια. Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορα στυλ όπως Muay Thai, BJJ, Shooto, Combat Submission Wrestling, Wing Chun, Jun Fan Gung Fu/Jeet Kune Do, καθώς φυσικά και των στυλ Filipino martial arts.

Από το 1996 διδάσκει Filipino Martial Arts, Muay Thai, Jeet Kune Do και Jun Fan Gung Fu.

Το καλοκαίρι του 2000 ξεκίνησε εκπαίδευση με τον Tuhon Ray Dionaldo και έτσι έγινε ο πρώτος διαπιστευμένος εκπαιδευτής FCS Kali στο Kentucky και Regional Director στην ΒΑ ΗΠΑ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας JuJitsu κ.Ζαντιώτης Γεώργιος θα παρουσιάσει το Ju Jitsu / DUO System.

Ο Γιώργος Ζαντιώτης γεννήθηκε το 1968 και ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες το 1982, με το Okinawa Karate στην Κεντρική Ακαδημία του Βασίλη Ζαχόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας. Το 1994 ξεκίνησε την ενασχόληση του με το Ju Jitsu και το 2005 με την ισραηλινή μέθοδο του Krav Maga. Το 2014 ξεκίνησε σαν ιδρυτικό μέλος για τη χώρα μας το ερασιτεχνικό Μ.Μ.Α.

Σε όλα αυτά τα χρονιά θητείας στις πολεμικές τέχνες έχει διατελέσει πολλές φορές μέλος της εθνικής ομάδας Okinawa Karate και Ju Jitsu με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και Ομοσπονδιακός Προπονητής για το άθλημα του Ju Jitsu από το 1998 μέχρι και σήμερα. Διατέλεσε για πολλά χρόνια τη θητεία του ως μέλος Τεχνικών Επιτροπών στην Ελληνική και Διεθνή Ομοσπονδία Ju Jitsu, καθώς επίσης υπήρξε και ο πρώτος Έλληνας Διεθνής (A World International) Διαιτητής.

Είναι ο εμπνευστής πολλών πρωτοποριακών προγραμμάτων όπως το Ελληνικό Εθνικό πρόγραμμα ζωνών Ju Jitsu, Ju Jitsu για άτομα με νοητικές και κινητικές δυσκολίες ΑΜΕΑ, πρόγραμμα προσχολικής αυτοάμυνας, το ψυχο-υποστηρικτικό πρόγραμμα αυτοάμυνας για παιδιά με καρκίνο, πρόγραμμα Ju Jitsu για τυφλούς καθώς επίσης και το πρόγραμμα αυτοάμυνας για άτομα τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ) .

Σήμερα είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 7 dan στο Ju Jitsu, στον έβδομο βαθμό του Παγκρατίου Αθλήματος, 6 dan στο Okinawa Karate, Expert 1 στο Krav Maga, 5 dan στο Police Operational Procedures (Human Rights), 2ο Dan στο Tae Kwondo, 1ο Dan στο Judo, 1ο Dan στο Iaido, 1ο Dan στο Μ.Μ.Α. και μωβ ζώνη στο Brazilian Jiu Jitsu.

Ο Αντώνης Μοσχονάς γεννήθηκε στην ΑΘΗΝΑ το 1983. Σε ηλικία 6 ετών συνάντησε τον Δάσκαλο Γιώργο Περγιάλη και μαθήτευσε δίπλα του μέχρι το 1998 χρονιά που ο Δάσκαλος του αναχώρησε από την ΕΛΛΑΔΑ για επαγγελματικούς λόγους.

Παράλληλα με την κύρια άσκηση του όμως στο Jujutsu ασχολήθηκε και με άλλες μορφές πολεμικών τεχνών. Το 1993 γνωρίστηκε με τον Δάσκαλο Ζεύκη Δημήτριο και ξεκίνησε την άσκηση του στο Shito-Ryu karate με το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Από το 2011 κατέχει τον βαθμό του 4ου dan στην μαύρη ζώνη.

Το διάστημα από το 1995 έως και το 1998 ασχολήθηκε με το TAI NUI KUNG FU και από το 1998 μέχρι το 2001 με το JUDO, το Tae-Kwon-Do (ITF) και το Brazilian Jujitsu (BJJ). Με την επιστροφή του πρώτου του Δασκάλου στην Ελλάδα μαθήτευσε και πάλι δίπλα του για ακόμα δύο (2) έτη.

Από το 2003 και μετέπειτα απασχολείται σε διάφορα γυμναστήρια ως γυμναστής καθώς και προπονητής πολεμικών τεχνών & αυτοάμυνας.

Παράλληλα έχει λάβει μέρος σε αρκετές διοργανώσεις αγώνων σε ΕΛΛΑΔΑ και ΕΥΡΩΠΗ (αγώνες αυτοάμυνας, jujitsu, shito-ryu karate, ημιεπαφής). Το 2003 κατέκτησε την 2η θέση στο Grand Prix Jiu Jitsu στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Το χρονικό διάστημα 2006-2007 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία σε Μονάδες Τεθωρακισμένων και μετά την απόλυση του επέστρεψε στον χώρο των προπονήσεων των πολεμικών τεχνών ενώ επαγγελματικά ξεκίνησε να απασχολείται στον χώρο ασφάλειας υψηλών προσώπων λαμβάνοντας παράλληλα ειδίκευση στο Krav Maga και το 2012 ξεκίνησε το πρώτο του dojo.

Αργότερα ενεργοποίησε ομάδα αγωνιστικού kick boxing/ ΜΜΑ και το 2014 έγινε μέλος του ΔΣ της Greece WKF και έλαβε τον βαθμό του 2ου dan στο kick boxing. Τον Ιούνιο του 2014 κατά το πρωτάθλημα WKF PRO-AM WORLD MMA η ομάδα του κερδίζει 4 από τις 5 συμμετοχές και ο ίδιος του τον τίτλο του Πρωταθλητή.
Την ίδια χρονιά η σχολή του αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζιου-Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) .

Κατέχει τους παρακάτω βαθμούς και ιδιότητες:
3ο dan Jujutsu Kamishin Ryu (Nippon Kobudo Rengokai)
2ο dan Jujutsu (World Jujitsu Federation)
2ο dan iaido
Μέλος της ALL JAPPAN JU JITSU SOCIETY
Εκπρόσωπος της Kobudo jiu jitsu & Kempo Karate (Nippon Kobudo Rengokai)

Το KaJuKenBo ιδρύθηκε στην Χαβάη το 1947 από πέντε δασκάλους διαφορετικών πολεμικών τεχνών. Στην πραγματικότητα οι παρακάτω αναφερόμενοι ονομαστικά δάσκαλοι συγκρότησαν μία ομάδα την οποία και ονόμασαν «Black Belt Society (Εταιρία Μαύρων Ζωνών)» και με «κρυφή» συνεχή εργασία και προπόνηση επί δύο συναπτά έτη, ήτοι από το 1947 έως και το 1949, καλύπτοντας ο ένας τα κενά της πολεμικής τέχνης του άλλου, ιδρύσαν το KaJuKenBo. Βασικός και μοναδικός σκοπός τους ήταν να ιδρύσουν μία μικτή πολεμική τέχνη καθαρής αυτοάμυνας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν αυτοί και οι μαθητές τους την συνεχή βία που υπήρχε στο σύμπλεγμα νησιών της Χαβάης εκείνη την εποχή.

Οι πέντε δάσκαλοι και ιδρυτές ήταν:
1. Ο Peter Young Yil Choo (1926 -1997) γεννήθηκε στην Χονολουλού της Χαβάης και ήταν δάσκαλος του κορεάτικου Tang Soo Do, το οποίο εκείνη την εποχή όλοι ονόμαζαν karate., ενώ υπήρξε μάλιστα πρωταθλητής Χαβάης στην πυγμαχία. Ήταν ο δάσκαλος που έδωσε την πρώτη συλλαβή στο σύστημα (δηλαδή ΚΑ).
2. Ο Frank Ordonez (1927 – ) γεννήθηκε στο Μαούι της Χαβάης και ήταν δάσκαλος του γιαπωνέζικου Judo (γραμμή Se Keino Ryu) και μέλος της ίδιας ομάδας πυγμαχίας μαζί με τον Choo.
3. Ο Joe (Joseph) Holck (1926- 2011), Ιάπωνας με αρχικό όνομα Matsuno Joichi το οποίο άλλαξε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρξε υψηλόβαθμος δάσκαλος Judo και Jujitsu της μεγάλης σχολής του Kodenkan Danzan Ryu.
Οι δύο τελευταίοι Ordonez και Holck, έδωσαν στο σύστημα την δεύτερη συλλαβή (δηλαδή JU).
4. Ο (Sijo) Andriano Directo Emperado (1926-2009) γεννήθηκε στη Χονολουλού της Χαβάης. Ο πατέρας του (Φιλιππινέζος στην καταγωγή) ήταν επαγγελματίας πυγμάχος και ως εκ τούτου από παιδί ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες και έγινε δάσκαλος του Kenpo Kosho Ryu (με δασκάλους τον William K.S. Chow και James Mitose), του Escrima και άλλων πολεμικών τεχνών. Το 1991 ανακηρύχθηκε «Man Of The Year» από το «Black Belt Hall Of Fame». Αυτός έδωσε την τρίτη συλλαβή (δηλαδή KEN) και γενικότερα όλο τον χαρακτήρα του KaJuKenBo, και γι’ αυτό εκτός από ιδρυτής του συστήματος χαρακτηρίστηκε και ως «πατέρας» και έλαβε τον χαρακτηρισμό «Sijo».
5. Τέλος ο Clarence Chang (George Chuen Yoke Chang) (1925-2003) γεννήθηκε στην Κίνα και ήταν δάσκαλος του Chu’an Fa Gung Fu (Kung Fu), το οποίο εκείνη την εποχή όλοι το ονόμαζαν Chinese boxing. Αυτός ήταν ο δάσκαλος που έδωσε την τελευταία συλλαβή στο σύστημα (δηλαδή το BO).

Με την συνένωση των παραπάνω δημιουργήθηκε λοιπόν η νέα αυτή πολεμική τέχνη με την ονομασία KA JU KEN BO που πρόκειται για την πρώτη Μικτή Πολεμική Τέχνη Αυτοάμυνας. Το 1950 ο Sijo Emperado με τον αδελφό του Joe Emperado ίδρυσαν την πρώτη σχολή KAJUKENBO στο Palamas Settlement της Χαβάης και την έδωσαν την ονομασία Kajukenbo Self Defense Institute (K.S.D.I.) ονομασία που υφίσταται έως και σήμερα και αποτελεί την επίσημη οργάνωση της μεθόδου KAJUKENBO του Sijo Emperado σε όλο τον κόσμο. Ένα μόλις χρόνο μετά ήδη υπήρχαν 12 σχολές στη Χαβάη υπό την εποπτεία του Andriano Emperado. Το 1958 το KAJUKENBO εμφανίστηκε στις Η.Π.Α. και άνθισε λόγω του ότι πρόκειται για καθαρό σύστημα αυτοάμυνας. Από τότε και μέχρι σήμερα το KAJUKENBO όπως το έχει θεμελιώσει ο Sijo Andriano Emperado, δηλαδή με το χαρακτηριστικό K.S.D.I., διδάσκεται στις Η.Π.Α., την Βραζιλία, τον Καναδά, στο Μεξικό, στην Αυστραλία, στο Κουβέιτ και βεβαίως στην Ευρώπη.

Το kajukenbo στην Ευρώπη και ο S.G.M. Angel Garcia.

Στην Ευρώπη το KAJUKENBO εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1972 στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πολεμική αεροπορική βάση Torrejon de Ardoz (Μαδρίτη), από τον δάσκαλο Λοχία Edward Sheppard, ο οποίος ως στρατιωτικός δίδασκε στο προσωπικό της βάσης. Πρώτος και μοναδικός Ισπανός (και επίσημα καταγεγραμμένος Ευρωπαίος) μαθητής του ήταν ο Angel Garcia, ο οποίος ύστερα από πέντε συναπτά έτη καθημερινής προπόνησης έλαβε τον βαθμό της μαύρης ζώνης. Ο Edward Sheppard μετά την λήξη της θητείας του επέστρεψε στις Η.Π.Α. και ο Angel Garcia δημιούργησε τις πρώτες σχολές στην Ισπανία. Ο ίδιος επιθυμώντας να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην τέχνη ήρθε σε επαφή και διδάχθηκε από διακεκριμένου δασκάλους έως ότου καταφέρει να μαθητεύσει δίπλα στον «πατέρα» και ιδρυτή του KAJUKENBO Sijo A. Emperado.

Το 1986 στο Σαν Ντιέγκο ο Angel Garcia έλαβε από τον Sijo A. Emperado την διάκριση του Grand Master και ορίστηκε αποκλειστικά υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική. Ο G.M. Angel Garcia συνέχισε έως και σήμερα να διδάσκει αλλά και να εξελίσσει την παραδοσιακή αρχική βασική μέθοδο (Emperado’s Method) δημιουργώντας την δική του (Garcia’s Method) την οποία το 2009 λίγο πριν τον θάνατο του ο Sijo A. Emperado αναγνώρισε και επικύρωσε τοποθετώντας τον στην επιτροπή (Board Of Advisors) των εννέα διαχειριστών της οργάνωσής του K.S.D.I. μαζί με τους τότε πλέον αναγνωρισμένους και παγκοσμίου φήμης δασκάλους του συστήματος. Σήμερα ο S.G.M. Angel Garcia είναι στην βαθμίδα του 10ου dan και παραμένει μοναδικός εκπρόσωπος του ιδρυτή στην Ευρώπη με το K.S.D.I. Europe. Συνδυαστικά όμως εκτός από την Ισπανία και κυρίως από το 1999 ο S.G.M. Angel Garcia άρχισε να επεκτείνει το σύστημα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αρχίζοντας από την Γαλλία και το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και τελευταία την Ελλάδα.

Το KAJUKENBO στην Ελλάδα.

Η ελληνική βιβλιογραφία θέλει το KAJUKENBO να εμφανίζεται στην Ελλάδα τις αρχές του 1980 από κάποιον τούρκο δάσκαλο Impraim Chalischan, ο οποίος δίδαξε για 2-3 χρόνια και μετά επέστρεψε στην πατρίδα του. Το γεγονός αυτό καθώς επίσης και ότι δεν ήταν κοντινός μαθητής του Sijo Emperado (1ης, 2ης ακόμα και 3ης γενιάς) και ως μη νόμιμος εκπρόσωπος του K.S.D.I. είχε ως αποτέλεσμα η τέχνη στην Ελλάδα να μείνει περιορισμένη ή να μετατραπεί σε άλλα είδη (Kenpo ή Karate).
Από τα τέλη του 2013 πια νόμιμος εκπρόσωπος της τέχνης και τεχνικός διευθυντής για την Ελλάδα υπό την επίβλεψη του K.S.D.I. Europe και του ίδιου του S.G.M. Angel Garcia Soldado είναι ο Οδυσσεύς Δ. Συμεωνίδης (Μαύρη Ζώνη 1ο dan), ο οποίος διδάσκει στη Πολίχνη Θεσσαλονίκης (K.S.D.I. Europe Hellas) το γνήσιο και επίσημο KAJUKENBO.

Λίγα λόγια για τον Δάσκαλο Συμεωνίδη…
Ο Οδυσσεύς Δ. Συμεωνίδης σπούδασε νομική στην Γαλλία και εξασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε την άσκηση του στις πολεμικές τέχνες από μικρή ηλιία με το άθλημα του TAE KWON DO (ITF) και Παγκράτιο. Από 1999 συνέχισε με το KAJUKENBO στην Γαλλία και σύντομα έγινε απευθείας μαθητής του S.G.M. Angel Garcia Soldado. Με την συμμετοχή του σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ισπανία, κατάφερε να κριθεί επιτυχών στις εξετάσεις του 1ου dan της μαύρης ζώνης την οποία και έλαβε το 2003. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το 2007 συνέχισε να προπονείται και να συμμετέχει σε σεμινάρια όμως ο φόρτος της εργασίας στάθηκε εμπόδιο στην ενεργοποίηση κάποιας σχολής. Κάτι που όμως τελικά έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013 και έτσι έκτοτε η πρώτη σχολή KAJUKENBO λειτουργεί στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Α.Σ. Λάμαχος. Από τον Μάρτιο του 2014 είναι μέλος της Black Belt Society K.S.D.I. Europe.

Ο Δάσκαλος Ζεύκης Δημήτριος συνοδευόμενος από αριθμό Ελλήνων Δασκάλων θα παρουσιάσει το Shito-Ryu Karate.

Λίγα λόγια για τον ίδιο…

Ο δάσκαλος Ζεύκης από το Shito ryu Karate είναι ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας WSKF και επικεφαλής εκπαιδευτής της αντίστοιχης Ελληνικής Ένωσης Shitokai.

Ξεκίνησε το Καράτε το 1975 και ήταν αυτός που το 1987 παρουσίασε το shito ryu karatedo στην Ελλάδα και μαζί με τους δασκάλους Βερώνη, Πιντερη και Πάσση αποτέλεσαν την βάση των τεσσάρων συστημάτων του Ιαπωνικού καράτε, Shotokan, wado ryu, goju ryu και shito ryu στην Ελλάδα.

Έζησε 12 χρόνια στην Ιαπωνία και μαθήτευσε κοντά σε κορυφαίους Ιάπωνες δασκάλους όπως ο Yamasaki sensei, Manzo Iwata sensei, Genzo Iwata hanshi και Mabuni Kenei soke.

Από 1989 έως το 1992 αγωνίστηκε στα ετήσια παν-Ιαπωνικά πρωταθλήματα του συστήματος και από το 1993 έλαβε μέρος ανελλιπώς στα παγκόσμια πρωταθλήματα σε Ιαπωνία, Μεξικό και Κίνα. Το 2013 κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία βετεράνων στο 7o παγκόσμιο πρωτάθλημα του Shitoryu στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο διοργανωτής του Cage Survivor και Δάσκαλος κ.Γιάγκος Πολατίδης θα ηγηθεί της παρουσίασης του μαχητικού αθλήματος πλήρους επαφής ΜΜΑ με το μοναδικό DRACULINO Team- «Λέοντες» Ασπροπύργου.

Ξεχωρίζει η εμφάνιση του πρωταθλητή Αλέξη «The Furious Kid» Σαββίδη (16-6-1). Μαζί του ο Bernardo Sopai (5-0-0), η Χριστίνα Στελλίου (2-1-0) και η Βιολέτα Καλαιδοπούλου .

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1967. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό στην Γερμανία σε ηλικία 9 ετών ως αθλητής της ενόργανης (κρίκους, ίππο) και το 1983 στα Τρίκαλα με Ελληνορωμαϊκή Πάλη με προπονητή τον κ. Μισιακάρη, παίρνοντας την πρώτη θέση στο Λαρισαϊκό Πρωτάθλημα στους έφηβους.

Το 1984 δίνει εξετάσεις και πετυχαίνει την είσοδό του στην Σχολή Μον. Υπαξιωματικών. Το 1985 μεταφέρεται στο 2ο έτος της σχολής στην Αθήνα και ασχολείται με το Wado Ryu Karate με προπονητή τον κ. Σφέτα όπου την επόμενη χρονιά κερδίζει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε στις έγχρωμες ζώνες.

Ξεκινάει παράλληλα το 1986 και πυγμαχία στον νεοϊδρυθέντα τότε σύλλογο πυγμαχίας «Πολυδεύκη» στο Περιστέρι, με προπονητή τον κ. Ηλία Παπαγιάννη. Αγωνίζεται πλέον στο άθλημα της πυγμαχίας και με την ομάδα του Στρατού Ξηράς κατακτά δύο φορές την πρώτη θέση στα -71 και -75 κιλά.

Το 1990 ξεκινά το Shidokan Kick Boxing και το Muay Thai στην Αμφιάλη με δάσκαλο τον κ. Μιχάλη Δρόσο.
Το 1991 ξεκινά και το Oyama Karate με δάσκαλο τον κ. Παναγοηλιόπουλο.
Το 1992 μεταβαίνει στην Ταϊλάνδη μαζί με τον δάσκαλό του και προπονείται στο Muay Thai στο φημισμένο Sor Thanigul Muay Thai Camp.

Το Muay Thai πλέον τον συναρπάζει, γίνεται τρόπος ζωής και από τότε εμβαθύνει στον τρόπο προπόνησης, στην λεπτομέρεια και στην ανάλυση. Ταξιδεύει μία με δύο φορές τον χρόνο στην Ταϊλάνδη αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες και γνώσεις στο αγωνιστικό και παραδοσιακό Muay έχοντας μαθητεύσει μέσα στα καλύτερα αγωνιστικά Camp της Ταϊλάνδης και δίπλα σε μεγάλους Δασκάλους όπως ο Kru Preang του Μuay Chaiya, Grandmaster Chaisawat Tienviboon, τα αδέρφια Mesamarn του Buddhai Sawan, Kru Tony Moore, Bramajarn Marco de Cesaris, Arjarn Sangtiennoi Sor. Rungroj, Master Sawang Vithayapitaks κ.α. καταλήγοντας στο Muban Chombueng Rajabhat University στην Ταϊλάνδη ( Κρατικό Πανεπιστήμιο για το Muay Boran και Muay Thai ), όπου και ακόμη σήμερα σπουδάζει και διδάσκεται από τους καλύτερους δασκάλους του Muay σε όλο τον κόσμο με εξειδίκευση σε όλα τα στυλ του Muay Boran (Korat, Chaiya, κλπ) .

Το 2007 αναλαμβάνει επίσημα πλέον την εκπροσώπηση της International Muay Boran Academy(I.M.B.A) από τον Arjarn Marco de Cesaris για την Ελλάδα. Επίσης ως Μόνιμος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, διατέλεσε Αρχηγός και προπονητής της ομάδας πυγμαχίας του Ελληνικού Στρατού Ξηράς μαζί με τον Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας Γιώργο Στεφανόπουλο πάνω από μια 15ετία καθώς και επίσημος εκπαιδευτής στην Τακτική Πολεμική Αυτοάμυνα, στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς για Μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς.

Με πάνω από 20 χρόνια εξάσκησης στο Muay Thai, αποτελεί σήμερα τον πρεσβευτή της International Muay Boran Academy (I.M.B.A) στην Ελλάδα.

Ο κ.Γκίτσας εκπροσωπεί τις παρακάτω αρχές:

S1 World Muay Thai Championships, OneSongchai Promotions και OneSongchai’s Institute of Muay Thai στην Ελλάδα με προπονητικά Camp στην Ταϊλάνδη
Την International Muay Boran Academy(IMBA) στην Ελλάδα
Το House of Siamyoot Nawarut Muay Boran για την Ευρώπη και την Ελλάδα, με ιδρυτή έναν από τους 5 μεγαλύτερους δασκάλους εν ζωή στην Ταϊλάνδη τον Ass. Prof. Grandmaster Chaisawat Tienviboon.

Ο φημισμένος Δάσκαλος Βασίλης Αλεξανδρής θα παρουσιάσει το Taekwondo (ITF).

Ξεκίνησε την άσκηση του στις πολεμικές τέχνες το 1972 και κατέκτησε την μαύρη ζώνη 1ο dan το 1975 εξεταζόμενος από τον κορεάτη δάσκαλο Park San Jae (7ο Dan) στη Ρώμη.

Την ίδια χρονιά άνοιξε σχολή μαζί με τον αδερφό του Αλέξανδρο Αλεξανδρή, την τέταρτη ιεραρχικά σχολή στην χώρα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκινά μία λαμπρή πορεία με εθνικές αλλά και διεθνείς διακρίσεις, αναγνωρίσεις από κορυφαίους Κορέατες Δασκάλους και επιτροπές, αμέτρητα μετάλλια σε όλα τα αγωνίσματα του παραδοσιακού taekwondo.
Διετέλεσε πάρα πολλές φορές Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής σε παγκόσμια και διεθνή πρωταθλήματα κατακτώντας πάντα την «κορυφή» για την Ελλάδα, την ομάδα του και τον ίδιο.

Το 1985 εξέδωσε το περιοδικό πολεμικών τεχνών με τίτλο Super Karate. Tην ίδια χρονιά διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών, στο οποίο συμμετείχαν οι πολλοί και διάφοροι εκπαιδευτές από όλο σχεδόν το φάσμα των πολεμικών τεχνών. Την ίδια χρονιά διοργάνωσε το πρώτο ανοιχτό πρωτάθλημα Semi Contact, με συμμετοχή πάνω από 450 αθλητές.

Από το 1998 μέχρι σήμερα διοργανώνει κάθε χρόνο καλοκαιρινό camp με την συμμετοχή πολλών προπονητών και αθλητών.

Tην περίοδο 2002 έως 2007 υπηρέτησε την Α.Ο.Τ.Ε. μέσα από διάφορες διοικητικές θέσεις όπως Γενικός Γραμματέας, Α’ Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής, με αρμοδιότητα την προαγωγή βαθμίδων (DAN), ενώ όταν ιδρύθηκε η Βαλκανική Ένωση TKD ITF, εξελέγη Γενικός Γραμματέας.

Ανέβηκε τα σκαλιά της Ιεραρχίας του Παγκόσμιου Taekwondo αποδεικνύοντας πάντα σε όλες τις επιτροπές το υψηλό του τεχνικό επίπεδο και τις μοναδικές μαχητικές δυνατότητες που τον διακρίνουν.

Είναι από τους ελάχιστους μη Κορεάτες που του έχει απονεμηθεί ο βαθμός του 9ου DAN που αποτελεί την υψηλότερη διάκριση και αναγνώριση.

Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη όπου και διδάσκει τακτικά στο dojo του ενώ προσκαλείται σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθότι θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους Δασκάλους του Taekwondo της εποχής μας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος «ΘΕΑΓΕΝΗΣ» ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό και πάντα δυναμικό Ολυμπιακό άθλημα του Tae-Kwon-Do (WTF). Διακεκριμένοι αθλητές του Συλλόγου με πολυάριθμες επιτυχίες και διακρίσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή πρωταθλήματα, ένα μοναδικό team “best-of-the-best” θα συνοδεύσει τον καταξιωμένο Δάσκαλο/Προπονητή του Συλλόγου προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Λίγα λόγια για τον σύλλογο…

Ο Α.Σ ΘΕΑΓΕΝΗΣ ιδρύθηκε το 2003 και εδρεύει στην οδό Χαροκόπου 115 – 117, στην Καλλιθέα.
Κύριος σκοπός του σωματείου είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των αθλητών του, για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες επίσημους και φιλικούς, καθώς και σε αγώνες πρωταθλημάτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στον σύλλογο διδάσκονται:
• Tae-kwon-do (WTF)
• Kick boxing
• MMA
• Kenpo Karate

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του παιδικού αθλητισμού με κύριο στόχο την θωράκιση των αθλητών του Συλλόγου με στοιχεία όπως αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, υπομονή, αυτοέλεγχο αξίες σημαντικές για την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.

Ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά από το 2008 σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Tae-Kwon-Do σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα έχοντας σημαντικές διακρίσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω:
 30 φορές Πρώτη θέση σε Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Semi Contact
 2 φορές Πρώτη θέση σε Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Tae Kwon Do
 2 φορές Πρώτη θέση σε Ερασιτεχνικούς Αγώνες Kick Boxing

Λίγα λόγια για τον Δάσκαλο του Συλλόγου….

Ο Δάσκαλος/Προπονητής του Συλλόγου είναι ο Γέωργιος Τάγκας. Γεννήθηκε στην ΑΘΗΝΑ και σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κατεύθυνση Tae-kwon-do και πυγμαχία. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής της ΓΓΑ στο Tae-kwon-do, στο San Shu (Κινέζικο kickbox), στο Semi-contact και στο Semi-ΤΣΙΝΤΑ.

Το διδακτικό του έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω:
o (1998) Εισηγητής σε σεμινάρια Αυτοάμυνας σε γνωστή εταιρεία από τον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας
o (1998-2003) Εκπαιδευτής σε γνωστά γυμναστήρια αντικειμένων όπως Kenpo Karate και Αυτοάμυνα
o (2003-σήμερα) Υπεύθυνος Προπονητής στον Α.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΘΕΑΓΕΝΗ»

Έχει τους παρακάτω τίτλους:
 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ed Parker’s Kenpo/ Αγωνιστικό Βαριάς Κατηγορίας (Μαδρίτη, 2002)
 1η θέση- Πρωταθλητής Ευρώπης & Grand Champion στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
 Ed Parker’s Kenpo/ Αγωνιστικό Βαριάς Κατηγορίας (Αθήνα, 1998)
 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ed Parker’s Kenpo/ Κατηγορία Παραδοσιακών Όπλων (Αθήνα, 1998)
 1η θέση-Πρωταθλητής Ευρώπης & Grand Champion στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του
 Ed Parker’s Kenpo/ Αγωνιστικό Βαριάς Κατηγορίας (Jersey Island, 1996)

Του έχουν απονεμηθεί οι παρακάτω βαθμοί:
o Tae-kwon-do, 5ο Dan
o Ed Parker’s Kenpo karate, 3ο Dan
o Shito-Ryu karate, 2ο Dan
o Kamishin Ryu Jiu Jitsu, 1ο Dan
o Iaido (Muso Jukiden Eishin Ryu), 1ο Dan