#Boyka#Athens_Warrior_Spirit-2018

Home #Boyka#Athens_Warrior_Spirit-2018
2018/07/05 15:00:00
Προπώληση Εισιτηρίων

Ένα μοναδικό event που συνδυάζει την δυναμική των πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων προσφέροντας μία διαφορετική προσέγγιση στο θέαμα.

Ένα σύνολο δράσεων 3 ημερών που θα ικανοποιήσει όλους όσους λάβουν μέρος ενεργά ή θα παρακολουθήσουν ως απλοί θεατές.

«Άρωμα Hollywood»;… Μα φυσικά, με VIP Special Guests τον πασίγνωστο Scott Adkins (alias: Boyka) και τον Silvio Simac!!!

Πάρτε μέρος στις εκπαιδεύσεις μαζί με τους VIP Guests, ζήστε από κοντά την τελετή βραβείων/martial arts awards 2018, παρακολουθείστε την φαντασμαγορική κεντρική επίδειξη/martial arts festival-show και πολλά άλλα, συνθέτουν το ψηφιδωτό των ενεργειών της διοργάνωσης.

Την παρουσίαση της τελετής βραβείων (martial arts awards 2018) και του martial arts festival-show θα επιμεληθεί ο παγκοσμίου φήμης παρουσιαστής UFC και διεθνής διαιτητής Grant Waterman μαζί με την πρώην Miss Ελλάς και top-model Εύη Αδάμ.

Διοργανωτές (Organizing Committee)

VIP Special Guests

Υποστηρικτές-Συνεργάτες (GOLD SPONSOR)

Υποστηρικτές-Συνεργάτες (Executive coordinators)

Υποστηρικτές-Συνεργάτες (World Media Coordinator)

Υποστηρικτές-Συνεργάτες (χορηγοί επικοινωνίας)

Υποστηρικτές-Συνεργάτες (Γενική και Ειδική Υποστήριξη)

Οι ομάδες της κεντρικής επίδειξης (martial arts show performers)

Ο Φάνης Κοκολης ξεκίνησε τον αθλητισμό σε πολύ μικρή ηλικία με ελληνορωμαϊκή πάλη όπου γνώρισε πολλαπλές επιτυχίες ενώ διετέλεσε και μέλος της εθνικής ομάδας. Η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες έγινε μέσα από το παραδοσιακό Tang Soo Do και αργότερα με το παραδοσιακό κορεάτικο Hankido στο οποίο εκπαιδεύτηκε για περισσότερα από 12 χρόνια.

Ξεκίνησε την εξάσκησή του στο Aikido στον Αθλητικό Σύλλογο Αίολος (Kobukan dojo) και μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 παρέμεινε ενεργός μαθητής του Adam Adamski (6ο dan). Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με τον Suwa Masatoshi shihan/ 7ο dan (μαθητή του shihan Igarashi Kazoo/7ο dan).

Σε όλα αυτά τα έτη του δόθηκε η ευκαιρία να εκπαιδευτεί μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους του Aikido όπως Yazuo Kobayashi shihan/8th dan Aikikai,shihan Urban Aldenklint/7th dan, Sugawara sensei/7th dan, Mori sensei, Yukimitsu Kobayashi Shihan/7th dan, Shihan Cristian Tissier/8th Dan Aikikai, Pascal Guillemin/6th Dan Aikikai, Petteri Silenius sensei/6th dan Aikikai και άλλους μεγάλους καταξιωμένους sensei και από την Ιαπωνία αλλά και την Ευρώπη.

Τον Μάιο του 2013 συμμετείχε στο ετήσιο φεστιβάλ aikido (51th All Japan Aikido Enbutaikai) το οποίο έλαβε χώρα στο Nippon Budokan στο Τόκιο και τον Απρίλιο του 2014 με πρωτοβουλία του shihan Suwa Masatoshi/7th dan προσκλήθηκε να διδάξει στο ετήσιο Aikido camp στην Ιαπωνία.

Έκτοτε συμμετείχε ξανά στο 52th & 54th All Japan Aikido Enbutaikai (Tokyo Nippon Budokan), ενώ έχει ήδη λάβει σχετική πρόσκληση και πάλι από τον Sensei Suwa Masatoshi για το 2019 προκειμένου να προσφέρει τις διδασκαλίες του στο ετήσιο camp.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 η σχολή του είναι υπό την τεχνική επίβλεψη του Sensei Suwa Masatoshi ο οποίος όρισε τον κ.ΚΟΚΟΛΗ ως τον εκπρόσωπο του στην Ελλάδα.

Ο κ.ΚΟΚΟΛΗΣ φέρει τις παρακάτω ιδιότητες και βαθμούς:
4ο dan Aikido, Aikikai
3ο dan Hankido
Πρόεδρος του Κλάδου Aikido της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ
Ιδρυτής & Chief-Instructor/ Α.Σ «ΑΤΛΑΣ» (Zanshin dojo)- αναγνωρισμένη από την ΓΓΑ και μέλος της Ελληνικής Φίλαθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ

Ο κ.Νυκτερής Βασίλης θα παρουσιάσει Aikido-Aikikai (Tissier circle).

O Δάσκαλος Νυκτερής είναι προσωπικός μαθητής και εκπρόσωπος του στην Ελλάδα ενός από τους πιο φημισμένους Δασκάλους Aikido στον Κόσμο, Cristian Tissier shihan.

Έχει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο, Τουρκία και Ευρώπη.

Είναι αναγνωρισμένος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κάτοχος 5ου Dan Aikido Aikikai.

Τέλος, είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Hellenic Aikido Academy Association.

Ο Δάσκαλος Καρυπίδης θα παρουσιάσει το Aiki-Jujutsu/ Aiki-Budo.

Λίγα λόγια για τον ίδιο…

Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ως αξιωματικός ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ με καριέρα σε Μονάδες και Επιτελεία στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.

Η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες έγινε από νεαρή ηλικία ενώ ως μαθητής της Σχολής Ευελπίδων διετέλεσε Αρχηγός της Ομάδας Αυτοάμυνας της Σχολής κερδίζοντας πολλαπλές διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Αργότερα και παράλληλα με την ιδιότητα του αξιωματικού διατήρησε την επαφή του με τον χώρο των πολεμικών τεχνών συμμετέχοντας ενεργά σε πολλαπλές δράσεις και προγράμματα εξειδίκευσης. Στα πλαίσια της συμμετοχής του σε ειρηνευτική αποστολή του εξωτερικού είχε την ευκαιρία να παρέχει εκπαίδευση σε ειδικά τμήματα Ελληνικών και Αμερικανικών Δυνάμεων δράση για την οποία τιμήθηκε σχετικά από την Αμερικανική Διοίκηση. Μετά την αποστρατεία του έχει αφιερωθεί πλέον στην καλλιέργεια και στην εξάπλωση του Aiki-Jujutsu/ Aiki-Budo και του iai-jutsu.

Ήταν ο πρώτος Έλληνας επικεφαλής Οργάνωσης που εισήλθε στην Ανώτατη Αρχή Πολεμικών Τεχνών της Ιαπωνίας (DAI NIPPON BUTOKU KAI) λαμβάνοντας παράλληλα τιμητική διάκριση σε ειδική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη με την παρουσία του Μορφωτικού Ακολούθου της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα έχει ηγηθεί Ελληνικών αποστολών σε διεθνείς συναντήσεις, συνέδρια, πρωταθλήματα, σεμινάρια και λοιπές ειδικές εκδηλώσεις.

Σχεδίασε και επέβλεψε την υλοποίηση 3 projects σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία που αφορούσαν στην σχέση Ελληνικού και Ιαπωνικού πολιτισμού, 14 συνεχόμενα ετήσια συνέδρια καθώς και αριθμό άλλων διεθνών διοργανώσεων.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών εκπαιδευτής ειδικών αντικειμένων αυτοάμυνας και εκρηκτικών υλών σε προγράμματα του ΟΕΕΚ και στις Σχολές Αστυφυλάκων.

Είναι μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου της Διεθνούς Διεύθυνσης της Ανώτατης Αρχής Πολεμικών Τεχνών Ιαπωνίας αρμόδιος για θέματα Aiki-Jujutsu και επίσημος εκπρόσωπος της Οργάνωσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Τεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών και του Ελληνο-Ιαπωνικού Ινστιτούτου Τεχνών-Μελετών & Συνεργασίας, ιδιότητα που έχει μέχρι και σήμερα.

Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων που αφορούν σε συγκεκριμένες μορφές παραδοσιακών πολεμικών τεχνών ενώ υπήρξε κεντρικός εισηγητής και παρουσιαστής ομιλιών σε σειρά διαλέξεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει ανακηρυχθεί 5 φορές κάτοχος Παγκοσμίων Ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ (GUINNESS WORLD RECORDS ® official holder) σε δοκιμασίες από τον χώρο των πολεμικών τεχνών.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της εποχής μας, μια προσωπικότητα που διακρίνεται για την αφοσίωση, τη θέληση, τη μαχητικότητα, το πάθος αλλά και για την ταπεινότητα και το σεβασμό που δείχνει, αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγου που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «ήρεμη δύναμη»!

Έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία από τα αθλήματα της ελληνορωμαϊκής πάλης, της άρσης βαρών κατακτώντας 45 χρυσά 15 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια, ενώ έχει διαγωνιστεί και σε πρωτάθλημα Bodybuilding όπου και εκεί διέπρεψε κατακτώντας την πρώτη θέση!

Το 1995 είχε την πρώτη του επαφή με το άθλημα που που κατέκτησε τον κόσμο και τον ανέδειξε, τη χειροπάλη (ArmWrestling), στο οποίο εδραιώθηκε στη κορυφή από τα πρώτα κιόλας βήματα. Μέχρι στιγμής στην αθλητική του πορεία κατέχει πάνω από 140 διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ αγαπήθηκε και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια μετά τις τεράστιες πανευρωπαϊκές του επιτυχίες και κυρίως από τα δύο χρυσά παγκόσμια που κατέκτησε το 2015 και το 2017 σε αριστερό και δεξί χέρι αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος είναι κάθε χρόνο στο βάθρο πανευρωπαϊκών και παγκοσμίων διοργανώσεων και είναι από τους αθλητές που υπόσχονται να μας χαρίσουν πολλές ακόμα επιτυχίες!!

Ο Γιώργος Στεφανόπουλος γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1962 και είναι Έλληνας πρώην ερασιτέχνης πυγμάχος κατηγορίας Βαρέων Βαρών και νυν ενεργός προπονητής πυγμαχίας στο Αριστοτέλειο Γ.Σ.Π Πυγμαχίας.

Ξεκίνησε την άσκηση του σε ηλικία 16 ετών στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο μία πράξη που κράτησε μυστική και αποκαλύφθηκε 1,5 χρόνο αργότερα όταν πλέον αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος.

Η αρχή για τον «Έλληνα Ρόκυ» είχε ήδη γίνει…

Ο Ελληνικός αλλά και διεθνής αθλητικός τύπος τον χαρακτηρίστηκε ως τον «μεγαλύτερο Έλληνα πυγμάχο» αφού πήρε ενεργά μέρος σε δύο Ολυμπιάδες (Λος Άντζελες/1984, Βαρκελώνη/1992) ενώ το 2000 στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ συμμετείχε με τιμητική πρόσκληση ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Κανένας άλλος αθλητής στην ιστορία της Ελληνικής πυγμαχίας δεν κέρδισε τόσες διακρίσεις και μετάλλια όλων των βαθμίδων από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του αθλήματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είναι από τους λίγους πυγμάχους στον κόσμο που επί 14 συναπτά έτη αναδείχθηκε πρωταθλητής στη χώρα του.
Αντιμετώπισε κορυφαίους πυγμάχους όπως ο Γιανγκ, ο Μαύροβιτς, ο Σαβόν και δεν έχει δεχθεί ποτέ στην καριέρα του χτύπημα νοκ-άουτ.

Αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι πέτυχε όλες αυτές τις διακρίσεις στα δύσκολα χρόνια του ελληνικού αθλητισμού όπου τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά σε σύγκριση με αυτά που ζούμε σήμερα.

Είναι τελειόφοιτος των Τ.Ε.Φ.Α.Α, μέλος του Σ.Ε.Ο. (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών) και ακόμα και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο άθλημα που τον ανέδειξε. Έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής ομάδας παίδων και γυναικών, προπονητής της ομάδας των ανδρών του Πανελληνίου και Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Το 2012 ο Δήμος Περιστερίου μετονόμασε προς τιμήν του το Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας σε «Γιώργος Στεφανόπουλος» αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Στεφανόπουλου έναν κορυφαίο πυγμάχο και την προσφορά του στον αθλητισμό.

Το 2012 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Μια ζωή στα Ring» όπου μέσα αναφέρεται σε σημαντικές πτυχές της ζωής του και της Ελληνικής πυγμαχίας.

Filipino Combat Systems
Το Filipino Combat Systems Kali είναι μια σύγχρονη Φιλιππινέζικη Πολεμική Τέχνη (ΦΠΤ) με Αμερικάνικες καταβολές.

Όπως όλες οι τέχνες της κατηγορίας Kali-Arnis-Eskrima, είναι μία τέχνη ειδικευμένης οπλομαχίας, με όπλα ρεαλιστικά που συναντάει κανείς στο σύγχρονο κόσμο και περιβάλλον. Σαν βασικά όπλα έχει όλων των μεγεθών λεπίδες και ραβδιά εκπαιδεύοντας παράλληλα τον ασκούμενο στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή τους αλλά και στην άοπλη αντιμετώπιση τους.

Σε προχωρημένο επίπεδο εμπεριέχει όπλα όπως αγκιστρωτές λεπίδες (Kerambit), συρόμενο ραβδί (Tactical Baton), pocket/palm stick (Kubotan), tomahawk (τσεκούρι), εύκαμπτα όπλα όπως μαστίγιο, σχοινί, Sarong/Malong (Παραδοσιακό ένδυμα), Tabak Toyoc (Nunchaku) κ.α.

Τέλος, εμπεριέχουν και το πλήρες άοπλο κομμάτι (Panantukan/Mano-Mano) που δομείται και παράγεται από την ένοπλη κινησιολογία και τεχνοτροπία με τροποποιήσεις και προσαρμογές.

Το Fcs Kali είναι μια τέχνη εύκολη στην εκμάθηση της με απόλυτα φυσική ροη στην εκτέλεση των τεχνικών της και εντελώς ακίνδυνη στην εξάσκηση της.

H ομάδα του FCS Kali Hellas ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 και υπηρετείται από έλληνες εκπαιδευτές σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τον Ιδρυτή του συστήματος, Tuhon Ray Dionaldo.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Ο Master Instructor Αλεξάκης Γεράσιμος διαθέτει 30ετη εμπειρία στο χώρο των πολεμικών τεχνών είναι κάτοχος 6 DAN στο Hwal Moo Do και είναι ο υπεύθυνος αρχιεκπαιδευτής για την Ελλάδα. Παράλληλα είναι κάτοχος 3 DAN στο Tang Soo Do, 2 DAN στο Tae Kwon Do και είναι ομοσπονδιακός προπονητής Ελλάδος στο Kick Boxing στα Low Kick.

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος 1989-1990 στο Tang Soo Do και ηγετικό μέλος της εθνικής ομάδας Tang Soo Do που κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1992.

Βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής ομάδας για περισσότερο από 10 χρόνια αναδεικνύοντας το ταλέντο πολλών Ελλήνων πρωταθλητών. Υπήρξε προπονητής της χρυσής εθνικής ομάδας του 2005 η οποία κατέκτησε 7 χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα kick-boxing που έγινε στην Κύπρο. Στο πλευρό του έχουν εκπαιδευτεί δεκάδες Έλληνες πρωταθλητές ανάμεσα τους οποίους συγκαταλέγονται ο Άγγελος Αλεξάκης και ο Γκερέκος Χριστόδουλος οι οποίοι είναι κάτοχοι της Πανευρωπαϊκής Ζώνης του World Profi Kickboxing Association.

Ο Master Instructor Αλεξάκης Γεράσιμος χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και καταξίωσης στο χώρο των πολεμικών τεχνών. αποτελεί άνθρωπο με ανήσυχο πνεύμα ο οποίος ανανεώνει και εμπλουτίζει τις γνώσεις του διαρκώς με την συνεχή παρακολούθηση σεμιναρίων και προπονητικών camp υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Grandmaster Lee Kun Hwa (10 DAN).

Φέρει τους παρακάτω τίτλους/βαθμούς:
GRANDMASTER 7 DAN HWAL MOO DO
3DAN TANG SOO DO
3DAN TAE KWON DO
2DAN KICK BOXING
BJJ REYSON GRACIE BLACK BELT
FILMOCAN BLACK BELT
SYSTEMA SPETSNAZ BLACK BELT
HAND TO HAND COMBAT INSTRUCTOR
ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ ΕΟΦΦΕΟΖΖ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΓΑ ΚΙΚ ΜΠΟΞ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΓΑ TAE KWON DO
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΤΗΣ SU JOK
MASTER REIKI USUI
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MEDUCATION

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ TANG SOO DO 1989 SPARRING
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ TANG SOO DO 1990 SPARRING
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ TANG SOO DO DEMOSTRATION 1992
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ KICK BOXING 2003-20012 LOW KICK

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας JuJitsu κ.Ζαντιώτης Γεώργιος θα παρουσιάσει το Ju Jitsu / DUO System.

Ο Γιώργος Ζαντιώτης γεννήθηκε το 1968 και ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες το 1982, με το Okinawa Karate στην Κεντρική Ακαδημία του Βασίλη Ζαχόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας. Το 1994 ξεκίνησε την ενασχόληση του με το Ju Jitsu και το 2005 με την ισραηλινή μέθοδο του Krav Maga. Το 2014 ξεκίνησε σαν ιδρυτικό μέλος για τη χώρα μας το ερασιτεχνικό Μ.Μ.Α.

Σε όλα αυτά τα χρονιά θητείας στις πολεμικές τέχνες έχει διατελέσει πολλές φορές μέλος της εθνικής ομάδας Okinawa Karate και Ju Jitsu με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και Ομοσπονδιακός Προπονητής για το άθλημα του Ju Jitsu από το 1998 μέχρι και σήμερα. Διατέλεσε για πολλά χρόνια τη θητεία του ως μέλος Τεχνικών Επιτροπών στην Ελληνική και Διεθνή Ομοσπονδία Ju Jitsu, καθώς επίσης υπήρξε και ο πρώτος Έλληνας Διεθνής (A World International) Διαιτητής.

Είναι ο εμπνευστής πολλών πρωτοποριακών προγραμμάτων όπως το Ελληνικό Εθνικό πρόγραμμα ζωνών Ju Jitsu, Ju Jitsu για άτομα με νοητικές και κινητικές δυσκολίες ΑΜΕΑ, πρόγραμμα προσχολικής αυτοάμυνας, το ψυχο-υποστηρικτικό πρόγραμμα αυτοάμυνας για παιδιά με καρκίνο, πρόγραμμα Ju Jitsu για τυφλούς καθώς επίσης και το πρόγραμμα αυτοάμυνας για άτομα τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ) .

Σήμερα είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 7 dan στο Ju Jitsu, στον έβδομο βαθμό του Παγκρατίου Αθλήματος, 6 dan στο Okinawa Karate, Expert 1 στο Krav Maga, 5 dan στο Police Operational Procedures (Human Rights), 2ο Dan στο Tae Kwondo, 1ο Dan στο Judo, 1ο Dan στο Iaido, 1ο Dan στο Μ.Μ.Α. και μωβ ζώνη στο Brazilian Jiu Jitsu.

Ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα από την ηλικία των 6 χρονών με την κλασική γυμναστική.
Η επαφή του με τα δυναμικά αθλήματα έγινε μέσω του Καράτε Shotokan ενώ παράλληλα ξεκίνησε και το kickboxing όπου και κατέκτησε αμέσως τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία Junior (1992).

Στα 16 του είχε ήδη 48 νοκ-άουτ αντιπάλων σε 60 αγώνες. Από το 1998 ασχολείται επαγγελματικά με το Kick Boxing ενώ για 3 έτη διετέλεσε και μέλος της εθνικής ομάδας πυγμαχίας και μέλος της προλυμπιακής ομάδας του Sydney.

Στην αθλητική του καριέρα στέφθηκε 17 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έχει αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο, όπως Souwer, Masato, Petrosyan, Kraus, Drago, Moxon, κ.α.

Στο ενεργητικό του επίσης έχει το σημαντικό ρεκόρ των 179 αγώνων με 157 νίκες από τις οποίες 86 με νοκ άουτ. Είναι ο μόνος Έλληνας αθλητής με τέτοιες διακρίσεις σε παγκόσμια κλίμακα .

Στα τέλη του 2010 κατέκτησε την 3η θέση στην Ολυμπιάδα του αθλήματος στην Ιαπωνία (Κ-1 ΜΑΧ). Σε παγκόσμια ψηφοφορία που διεξήχθη στην διοργάνωση ανακηρύχτηκε ως ο «Πολυτιμότερος Παίκτης» (Most Valuable Player) με το εντυπωσιακό ποσοστό 42,6%, ενώ ο δεύτερος κατά σειρά αθλητής ψηφίστηκε με ποσοστό μόλις 12,4%. Την ίδια στιγμή οι αγώνες του ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι με ποσοστό 60,0% ενώ οι επόμενοι στην κατάταξη μόλις με 7,8%.

Σε όλες τις παγκόσμιες ψηφοφορίες που διεξάγονται για αθλητές kick boxing, ψηφίζεται σταθερά από το κοινό ως ο δημοφιλέστερος αθλητής. Στην Κίνα βάση στατιστικών είναι ο πιο δημοφιλής μαχητής.
Τον Μάρτιο του 2011, κατέκτησε τον τίτλο King of the Ring World Champion στη διοργάνωση Iron Challenge, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς κατέκτησε τον τίτλο World Champion W5 στη διοργάνωση Grand Prix K-1 στη Ρωσία.

Τον Μάϊο του 2012, συμμετείχε στο K-1 World Max Final 16 στη Μαδρίτη, όπου αντιμετώπισε τον Chahid «The Pitbull» Oulad El Hadj και τον κέρδισε με KO.
Με αυτή τη νίκη, πέρασε στους τελικούς του Κ-1 που έγιναν τον Δεκέμβριο 2012 στην ΑΘΗΝΑ όπου αγωνίστηκαν οι 8 καλύτεροι του κόσμου.
Να σημειωθεί εδώ ότι ο λόγος που η Ιαπωνική Οργανωτική Επιτροπή του Κ-1 Global αποφάσισε να μεταφέρει την διοργάνωση στην Αθήνα ύστερα από 20 χρόνια διοργάνωσης στην Ιαπωνία είναι επειδή ο Iron Mike είναι από τους δημοφιλέστερους παίκτες του Κ-1

Το 2010 δημιούργησε το Zambidis Club στην Γλυφάδα, όπου οι λάτρεις των δυναμικών αθλημάτων μπορούν να μυηθούν στα μυστικά του kick boxing και της πυγμαχίας από τον ίδιο τον Iron Mike ο οποίος προετοιμάζει τους διαδόχους που θα συνεχίσουν τον Θρύλο του…

Το KaJuKenBo ιδρύθηκε στην Χαβάη το 1947 από πέντε δασκάλους διαφορετικών πολεμικών τεχνών. Στην πραγματικότητα οι παρακάτω αναφερόμενοι ονομαστικά δάσκαλοι συγκρότησαν μία ομάδα την οποία και ονόμασαν «Black Belt Society (Εταιρία Μαύρων Ζωνών)» και με «κρυφή» συνεχή εργασία και προπόνηση επί δύο συναπτά έτη, ήτοι από το 1947 έως και το 1949, καλύπτοντας ο ένας τα κενά της πολεμικής τέχνης του άλλου, ιδρύσαν το KaJuKenBo. Βασικός και μοναδικός σκοπός τους ήταν να ιδρύσουν μία μικτή πολεμική τέχνη καθαρής αυτοάμυνας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν αυτοί και οι μαθητές τους την συνεχή βία που υπήρχε στο σύμπλεγμα νησιών της Χαβάης εκείνη την εποχή.

Οι πέντε δάσκαλοι και ιδρυτές ήταν:
1. Ο Peter Young Yil Choo (1926 -1997) γεννήθηκε στην Χονολουλού της Χαβάης και ήταν δάσκαλος του κορεάτικου Tang Soo Do, το οποίο εκείνη την εποχή όλοι ονόμαζαν karate., ενώ υπήρξε μάλιστα πρωταθλητής Χαβάης στην πυγμαχία. Ήταν ο δάσκαλος που έδωσε την πρώτη συλλαβή στο σύστημα (δηλαδή ΚΑ).
2. Ο Frank Ordonez (1927 – ) γεννήθηκε στο Μαούι της Χαβάης και ήταν δάσκαλος του γιαπωνέζικου Judo (γραμμή Se Keino Ryu) και μέλος της ίδιας ομάδας πυγμαχίας μαζί με τον Choo.
3. Ο Joe (Joseph) Holck (1926- 2011), Ιάπωνας με αρχικό όνομα Matsuno Joichi το οποίο άλλαξε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρξε υψηλόβαθμος δάσκαλος Judo και Jujitsu της μεγάλης σχολής του Kodenkan Danzan Ryu.
Οι δύο τελευταίοι Ordonez και Holck, έδωσαν στο σύστημα την δεύτερη συλλαβή (δηλαδή JU).
4. Ο (Sijo) Andriano Directo Emperado (1926-2009) γεννήθηκε στη Χονολουλού της Χαβάης. Ο πατέρας του (Φιλιππινέζος στην καταγωγή) ήταν επαγγελματίας πυγμάχος και ως εκ τούτου από παιδί ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες και έγινε δάσκαλος του Kenpo Kosho Ryu (με δασκάλους τον William K.S. Chow και James Mitose), του Escrima και άλλων πολεμικών τεχνών. Το 1991 ανακηρύχθηκε «Man Of The Year» από το «Black Belt Hall Of Fame». Αυτός έδωσε την τρίτη συλλαβή (δηλαδή KEN) και γενικότερα όλο τον χαρακτήρα του KaJuKenBo, και γι’ αυτό εκτός από ιδρυτής του συστήματος χαρακτηρίστηκε και ως «πατέρας» και έλαβε τον χαρακτηρισμό «Sijo».
5. Τέλος ο Clarence Chang (George Chuen Yoke Chang) (1925-2003) γεννήθηκε στην Κίνα και ήταν δάσκαλος του Chu’an Fa Gung Fu (Kung Fu), το οποίο εκείνη την εποχή όλοι το ονόμαζαν Chinese boxing. Αυτός ήταν ο δάσκαλος που έδωσε την τελευταία συλλαβή στο σύστημα (δηλαδή το BO).

Με την συνένωση των παραπάνω δημιουργήθηκε λοιπόν η νέα αυτή πολεμική τέχνη με την ονομασία KA JU KEN BO που πρόκειται για την πρώτη Μικτή Πολεμική Τέχνη Αυτοάμυνας. Το 1950 ο Sijo Emperado με τον αδελφό του Joe Emperado ίδρυσαν την πρώτη σχολή KAJUKENBO στο Palamas Settlement της Χαβάης και την έδωσαν την ονομασία Kajukenbo Self Defense Institute (K.S.D.I.) ονομασία που υφίσταται έως και σήμερα και αποτελεί την επίσημη οργάνωση της μεθόδου KAJUKENBO του Sijo Emperado σε όλο τον κόσμο. Ένα μόλις χρόνο μετά ήδη υπήρχαν 12 σχολές στη Χαβάη υπό την εποπτεία του Andriano Emperado. Το 1958 το KAJUKENBO εμφανίστηκε στις Η.Π.Α. και άνθισε λόγω του ότι πρόκειται για καθαρό σύστημα αυτοάμυνας. Από τότε και μέχρι σήμερα το KAJUKENBO όπως το έχει θεμελιώσει ο Sijo Andriano Emperado, δηλαδή με το χαρακτηριστικό K.S.D.I., διδάσκεται στις Η.Π.Α., την Βραζιλία, τον Καναδά, στο Μεξικό, στην Αυστραλία, στο Κουβέιτ και βεβαίως στην Ευρώπη.

Το kajukenbo στην Ευρώπη και ο S.G.M. Angel Garcia.

Στην Ευρώπη το KAJUKENBO εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1972 στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πολεμική αεροπορική βάση Torrejon de Ardoz (Μαδρίτη), από τον δάσκαλο Λοχία Edward Sheppard, ο οποίος ως στρατιωτικός δίδασκε στο προσωπικό της βάσης. Πρώτος και μοναδικός Ισπανός (και επίσημα καταγεγραμμένος Ευρωπαίος) μαθητής του ήταν ο Angel Garcia, ο οποίος ύστερα από πέντε συναπτά έτη καθημερινής προπόνησης έλαβε τον βαθμό της μαύρης ζώνης. Ο Edward Sheppard μετά την λήξη της θητείας του επέστρεψε στις Η.Π.Α. και ο Angel Garcia δημιούργησε τις πρώτες σχολές στην Ισπανία. Ο ίδιος επιθυμώντας να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην τέχνη ήρθε σε επαφή και διδάχθηκε από διακεκριμένου δασκάλους έως ότου καταφέρει να μαθητεύσει δίπλα στον «πατέρα» και ιδρυτή του KAJUKENBO Sijo A. Emperado.

Το 1986 στο Σαν Ντιέγκο ο Angel Garcia έλαβε από τον Sijo A. Emperado την διάκριση του Grand Master και ορίστηκε αποκλειστικά υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική. Ο G.M. Angel Garcia συνέχισε έως και σήμερα να διδάσκει αλλά και να εξελίσσει την παραδοσιακή αρχική βασική μέθοδο (Emperado’s Method) δημιουργώντας την δική του (Garcia’s Method) την οποία το 2009 λίγο πριν τον θάνατο του ο Sijo A. Emperado αναγνώρισε και επικύρωσε τοποθετώντας τον στην επιτροπή (Board Of Advisors) των εννέα διαχειριστών της οργάνωσής του K.S.D.I. μαζί με τους τότε πλέον αναγνωρισμένους και παγκοσμίου φήμης δασκάλους του συστήματος. Σήμερα ο S.G.M. Angel Garcia είναι στην βαθμίδα του 10ου dan και παραμένει μοναδικός εκπρόσωπος του ιδρυτή στην Ευρώπη με το K.S.D.I. Europe. Συνδυαστικά όμως εκτός από την Ισπανία και κυρίως από το 1999 ο S.G.M. Angel Garcia άρχισε να επεκτείνει το σύστημα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αρχίζοντας από την Γαλλία και το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και τελευταία την Ελλάδα.

Το KAJUKENBO στην Ελλάδα.

Η ελληνική βιβλιογραφία θέλει το KAJUKENBO να εμφανίζεται στην Ελλάδα τις αρχές του 1980 από κάποιον τούρκο δάσκαλο Impraim Chalischan, ο οποίος δίδαξε για 2-3 χρόνια και μετά επέστρεψε στην πατρίδα του. Το γεγονός αυτό καθώς επίσης και ότι δεν ήταν κοντινός μαθητής του Sijo Emperado (1ης, 2ης ακόμα και 3ης γενιάς) και ως μη νόμιμος εκπρόσωπος του K.S.D.I. είχε ως αποτέλεσμα η τέχνη στην Ελλάδα να μείνει περιορισμένη ή να μετατραπεί σε άλλα είδη (Kenpo ή Karate).
Από τα τέλη του 2013 πια νόμιμος εκπρόσωπος της τέχνης και τεχνικός διευθυντής για την Ελλάδα υπό την επίβλεψη του K.S.D.I. Europe και του ίδιου του S.G.M. Angel Garcia Soldado είναι ο Οδυσσεύς Δ. Συμεωνίδης (Μαύρη Ζώνη 1ο dan), ο οποίος διδάσκει στη Πολίχνη Θεσσαλονίκης (K.S.D.I. Europe Hellas) το γνήσιο και επίσημο KAJUKENBO.

Λίγα λόγια για τον Δάσκαλο Συμεωνίδη…
Ο Οδυσσεύς Δ. Συμεωνίδης σπούδασε νομική στην Γαλλία και εξασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε την άσκηση του στις πολεμικές τέχνες από μικρή ηλιία με το άθλημα του TAE KWON DO (ITF) και Παγκράτιο. Από 1999 συνέχισε με το KAJUKENBO στην Γαλλία και σύντομα έγινε απευθείας μαθητής του S.G.M. Angel Garcia Soldado. Με την συμμετοχή του σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ισπανία, κατάφερε να κριθεί επιτυχών στις εξετάσεις του 1ου dan της μαύρης ζώνης την οποία και έλαβε το 2003. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το 2007 συνέχισε να προπονείται και να συμμετέχει σε σεμινάρια όμως ο φόρτος της εργασίας στάθηκε εμπόδιο στην ενεργοποίηση κάποιας σχολής. Κάτι που όμως τελικά έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013 και έτσι έκτοτε η πρώτη σχολή KAJUKENBO λειτουργεί στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Α.Σ. Λάμαχος. Από τον Μάρτιο του 2014 είναι μέλος της Black Belt Society K.S.D.I. Europe.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΖΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το καράτε σε ηλικία 5 χρονών και λίγο αργότερα ασχολήθηκε παράλληλα με την κολύμβηση και το μπάσκετ αλλά τελικά τον κέρδισε το καράτε.

Μέσα από πειθαρχημένη και καθημερινή προπόνηση άρχισε σιγά-σιγά να χτίζει αυτό που έχει γίνει σήμερα και δικαίως θεωρείται από τους πιο σημαντικούς εν ενεργεία αθλητές αγωνιστικού καράτε υψηλών προδιαγραφών.

Κατέκτησε μετάλλια όλων των βαθμίδων στις μεγαλύτερες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις karate.

Από το φθινόπωρο του 2018 ξεκινά τον μεγάλο του αγώνα για την κοπιαστική και απαιτητική συγκομιδή των απαραίτητων βαθμών έτσι ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκιο όπου το karate θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως επίσημο Ολυμπιακό άθλημα.

Για το ιδιαίτερο μαχητικό του στυλ και την απίστευτη ταχύτητα του, οι fans του έχουν δώσει το nickname: The Greek Karate Cheetah…

Ο Τζάνος Γιώργος διδάσκει σε μικρό κύκλο μαθητών καθότι οι απαιτήσεις του αγωνιστικού μέρους είναι τέτοιες που τον κρατούν συχνά μακριά από την έδρα του.

Ο Δάσκαλος Ζεύκης Δημήτριος συνοδευόμενος από αριθμό Ελλήνων Δασκάλων θα παρουσιάσει το Shito-Ryu Karate.

Λίγα λόγια για τον ίδιο…

Ο δάσκαλος Ζεύκης από το Shito ryu Karate είναι ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας WSKF και επικεφαλής εκπαιδευτής της αντίστοιχης Ελληνικής Ένωσης Shitokai.

Ξεκίνησε το Καράτε το 1975 και ήταν αυτός που το 1987 παρουσίασε το shito ryu karatedo στην Ελλάδα και μαζί με τους δασκάλους Βερώνη, Πιντερη και Πάσση αποτέλεσαν την βάση των τεσσάρων συστημάτων του Ιαπωνικού καράτε, Shotokan, wado ryu, goju ryu και shito ryu στην Ελλάδα.

Έζησε 12 χρόνια στην Ιαπωνία και μαθήτευσε κοντά σε κορυφαίους Ιάπωνες δασκάλους όπως ο Yamasaki sensei, Manzo Iwata sensei, Genzo Iwata hanshi και Mabuni Kenei soke.

Από 1989 έως το 1992 αγωνίστηκε στα ετήσια παν-Ιαπωνικά πρωταθλήματα του συστήματος και από το 1993 έλαβε μέρος ανελλιπώς στα παγκόσμια πρωταθλήματα σε Ιαπωνία, Μεξικό και Κίνα. Το 2013 κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία βετεράνων στο 7o παγκόσμιο πρωτάθλημα του Shitoryu στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο διοργανωτής του Cage Survivor και Δάσκαλος κ.Γιάγκος Πολατίδης θα ηγηθεί της παρουσίασης του μαχητικού αθλήματος πλήρους επαφής ΜΜΑ με το μοναδικό DRACULINO Team- «Λέοντες» Ασπροπύργου.

Ξεχωρίζει η εμφάνιση του πρωταθλητή Αλέξη «The Furious Kid» Σαββίδη (16-6-1). Μαζί του ο Bernardo Sopai (5-0-0), η Χριστίνα Στελλίου (2-1-0) και η Βιολέτα Καλαιδοπούλου .

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1967. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό στην Γερμανία σε ηλικία 9 ετών ως αθλητής της ενόργανης (κρίκους, ίππο) και το 1983 στα Τρίκαλα με Ελληνορωμαϊκή Πάλη με προπονητή τον κ. Μισιακάρη, παίρνοντας την πρώτη θέση στο Λαρισαϊκό Πρωτάθλημα στους έφηβους.

Το 1984 δίνει εξετάσεις και πετυχαίνει την είσοδό του στην Σχολή Μον. Υπαξιωματικών. Το 1985 μεταφέρεται στο 2ο έτος της σχολής στην Αθήνα και ασχολείται με το Wado Ryu Karate με προπονητή τον κ. Σφέτα όπου την επόμενη χρονιά κερδίζει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε στις έγχρωμες ζώνες.

Ξεκινάει παράλληλα το 1986 και πυγμαχία στον νεοϊδρυθέντα τότε σύλλογο πυγμαχίας «Πολυδεύκη» στο Περιστέρι, με προπονητή τον κ. Ηλία Παπαγιάννη. Αγωνίζεται πλέον στο άθλημα της πυγμαχίας και με την ομάδα του Στρατού Ξηράς κατακτά δύο φορές την πρώτη θέση στα -71 και -75 κιλά.

Το 1990 ξεκινά το Shidokan Kick Boxing και το Muay Thai στην Αμφιάλη με δάσκαλο τον κ. Μιχάλη Δρόσο.
Το 1991 ξεκινά και το Oyama Karate με δάσκαλο τον κ. Παναγοηλιόπουλο.
Το 1992 μεταβαίνει στην Ταϊλάνδη μαζί με τον δάσκαλό του και προπονείται στο Muay Thai στο φημισμένο Sor Thanigul Muay Thai Camp.

Το Muay Thai πλέον τον συναρπάζει, γίνεται τρόπος ζωής και από τότε εμβαθύνει στον τρόπο προπόνησης, στην λεπτομέρεια και στην ανάλυση. Ταξιδεύει μία με δύο φορές τον χρόνο στην Ταϊλάνδη αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες και γνώσεις στο αγωνιστικό και παραδοσιακό Muay έχοντας μαθητεύσει μέσα στα καλύτερα αγωνιστικά Camp της Ταϊλάνδης και δίπλα σε μεγάλους Δασκάλους όπως ο Kru Preang του Μuay Chaiya, Grandmaster Chaisawat Tienviboon, τα αδέρφια Mesamarn του Buddhai Sawan, Kru Tony Moore, Bramajarn Marco de Cesaris, Arjarn Sangtiennoi Sor. Rungroj, Master Sawang Vithayapitaks κ.α. καταλήγοντας στο Muban Chombueng Rajabhat University στην Ταϊλάνδη ( Κρατικό Πανεπιστήμιο για το Muay Boran και Muay Thai ), όπου και ακόμη σήμερα σπουδάζει και διδάσκεται από τους καλύτερους δασκάλους του Muay σε όλο τον κόσμο με εξειδίκευση σε όλα τα στυλ του Muay Boran (Korat, Chaiya, κλπ) .

Το 2007 αναλαμβάνει επίσημα πλέον την εκπροσώπηση της International Muay Boran Academy(I.M.B.A) από τον Arjarn Marco de Cesaris για την Ελλάδα. Επίσης ως Μόνιμος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, διατέλεσε Αρχηγός και προπονητής της ομάδας πυγμαχίας του Ελληνικού Στρατού Ξηράς μαζί με τον Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας Γιώργο Στεφανόπουλο πάνω από μια 15ετία καθώς και επίσημος εκπαιδευτής στην Τακτική Πολεμική Αυτοάμυνα, στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς για Μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς.

Με πάνω από 20 χρόνια εξάσκησης στο Muay Thai, αποτελεί σήμερα τον πρεσβευτή της International Muay Boran Academy (I.M.B.A) στην Ελλάδα.

Ο κ.Γκίτσας εκπροσωπεί τις παρακάτω αρχές:

S1 World Muay Thai Championships, OneSongchai Promotions και OneSongchai’s Institute of Muay Thai στην Ελλάδα με προπονητικά Camp στην Ταϊλάνδη
Την International Muay Boran Academy(IMBA) στην Ελλάδα
Το House of Siamyoot Nawarut Muay Boran για την Ευρώπη και την Ελλάδα, με ιδρυτή έναν από τους 5 μεγαλύτερους δασκάλους εν ζωή στην Ταϊλάνδη τον Ass. Prof. Grandmaster Chaisawat Tienviboon.