8ο Ετήσιο τακτικό σεμινάριο aikijujutsu

To 8o ετήσιο τακτικό σεμινάριο παραδοσιακών πολεμικών τεχνών του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Απριλίου 2011 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Thraki Palace Conference Center Hotel στην ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ.

Το σεμινάριο περιλάμβανε εκπαιδευτικά αντικείμενα Daito-Ryu Aiki-Jujutsu, Enshin-Ryu iai-suemonogiri-kempo και στο αγωνιστικό nunchaku με την ευθύνη όλων των εκπαιδευτών του Συνδέσμου.

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος μέλη του Συνδέσμου από τη Κεντρική σχολή της Αλεξ/πολης αλλά και από όλες τις συνεργαζόμενες σχολές στην υπόλοιπη χώρα καθώς επίσης μεμονωμένοι αθλητές πολεμικών τεχνών/μαχητικών αθλημάτων και ενδιαφερόμενοι για τις πολεμικές τέχνες γενικότερα.

Στο επίσημο δείπνο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες βραβεύσεις των επικεφαλής των σχολών, του “ΑΘΛΗΤΗ της ΧΡΟΝΙΑΣ 2010” καθώς και λοιπών παραγόντων.

Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο, πρωτάθλημα αγωνιστικού νουντσάκου (nunchaku-kumite) με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών και βαθμίδος ζώνης προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Το όλο εγχείρημα θα λάβει πολύ σύντομα άλλη δυναμική καθότι έχουν ολοκληρωθεί οι κανονισμοί που το διέπουν και προβλέπουν τη συμμετοχή αθλητών από όλα τα συστήματα (open) μαχητικών αθλημάτων/πολεμικών τεχνών (οργανωμένες σχολές/αρχές ή ακόμα και μεμονωμένοι αθλητές) που καλλιεργούν το nunchaku ως εκπαιδευτικό μέσο.