5ο Ετήσιο Τεχνικό Σεμινάριο Ιαπων. Πολεμ. Τεχνών (Μαι.2009)

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 5ο ετήσιο τεχνικό σεμινάριο Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών και το οποίο έλαβε χώρα στην Αλεξ/πολη από 22 έως 24 Μαΐου 2009. Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Thraki Palace καθώς και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε και η τελική επίδειξη.

Εκείνο όμως που θα πρέπει εδώ να σημειωθεί είναι ότι από πλευράς καλεσμένων Δασκάλων ο Σύνδεσμος είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει δύο προσωπικότητες του παραδοσιακού budo παγκοσμίου φήμης. Τον Tanaka Fumon SOKE και την Tanaka Midori senei (SOKE-Dairi). Οι Δάσκαλοι αποδεχόμενοι την σχετική πρόσκληση που τους απεστάλη εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου ταξίδεψαν στην Ελλάδα για δεύτερη φορά -περισσότερα για τους επίσημους καλεσμένους θα βρείτε στο αντίστοιχο εδάφιο

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν iai-jutsu από τον Tanaka Fumon SOKE και την Tanaka Midori sensei, παραδοσιακό jujutsu από τον Tanaka Fumon SOKE και aiki-jujutsu από τον κ.Καρυπίδη Κων/νο.   Η τελική επίδειξη η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του κοινού της πόλης και επισκεπτών, αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο όσους θέλησαν να εκπαιδευτούν αλλά και να δουν από κοντά παραδοσιακές πολεμικές τέχνες.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου ο Tanaka Fumon και η Tanaka Midori εξέτασαν λεπτομερώς την τεχνική κατάρτιση και βελτίωση όλων των εκπαιδευομένων και στο τέλος της επίδειξης απονεμήθηκε στον Τεχνικό Διευθυντή του Συνδέσμου ο τίτλος του “Γενικού Εκπροσώπου” στην Ελλάδα και Κύπρο της Nippon Koden Fuhshi Musoh Kai και των ryuha που εκπροσωπεί/ηγείται ο Tanaka Fumon SOKE. Η παραπάνω διάκριση συνοδεύτηκε με την επίδοση του προβλεπόμενου διπλώματος κάτι που θεωρήθηκε από τον ίδιο τον SOKE ως μεγάλη διάκριση.

Ο Tanaka Fumon SOKE αναχώρησε για την Ιαπωνία με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τους ανθρώπους όσο και από την ομορφιά της Ελλάδας αλλά και της Θρακικής γης ιδιαίτερα, ευχόμενος σύντομα να του δοθεί η ευκαιρία να βρεθεί και πάλι ανάμεσα στους Έλληνες και να μοιραστεί μαζί τους τις γνώσεις του πάνω στο budo.