Συμμετοχή στο ετήσιο ειδικό σεμινάριο Daito-Ryu aiki-jujutsu

Ομάδα του Συνδέσμου υπό τον Τεχνικό Διευθυντή έλαβε μέρος στο ετήσιο ειδικό σεμινάριο Daito-Ryu Aiki-Jujutsu το οποίο διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο από την Daito-Ryu/HQ.

Το σεμινάριο διήρκεσε 10 ημέρες και έλαβε χώρα στην επαρχία Chiba (katsuura) με τη συμμετοχή εκπροσώπων από αρκετές σχολές (Ολλανδία, Ιταλία, Μάλτα, Γερμανία, Σλοβακία, Ρωσία, Κίνα, US, Αυστραλία, κα) και φυσικά από το μεγαλύτερο μέρος των σχολών στην Ιαπωνία που υπάγονται στην Daito-Ryu Organization.

Στο σεμινάριο διδάχθηκε το σύνολο του ikkajo καθώς και άλλες επί μέρους τεχνικές εφαρμογές. Κεντρικός εκπαιδευτής όλου του σεμιναρίου ήταν ο Επικεφαλής της Daito-Ryu Aiki-Jujutsu Organization Kondo Katsuyuki sensei υποβοηθούμενος στο έργο του από υψηλόβαθμους μαθητές του.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την κεντρική επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου στο Tokyo Budokan η οποία ήταν αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Takeda Sokaku sensei καθώς και στα 50 χρόνια από ιδρύσεως του shinbukan dojo (την έδρα του σημερινού Daito-Ryu Aiki-Jujutsu στο Τόκιο). Στην επίδειξη έλαβαν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου καθώς και αποστολές από άλλους κλάδους Daito-Ryu της Ιαπωνίας.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης ο κ.Καρυπίδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει αρκετές φορές με τον Kondo sensei για διάφορα θέματα που συνδέονται με την ανάπτυξη του Daito-Ryu Aiki-Jujutsu και στην Ελλάδα καθώς επίσης και το ενδεχόμενο της επισκέψεως του sensei (για πρώτη φορά) στη χώρα μας για την διοργάνωση μεγάλου σεμιναρίου.