Οδοιπορικό Πρέσβη της Ιαπωνίας mr. Kitamura Takanori στον Ν.Έβρου

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου διοργανώθηκαν και εφέτος διάφορες εκδηλώσεις Ιαπωνικού ενδιαφέροντος με επίκεντρο την περιοχή της Αλεξ/πολης και του Νομού Έβρου γενικότερα. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν εκτός των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών -οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ιαπωνικής κουλτούρας- προβολή Ιαπωνικού κινηματογράφου, επισκέψεις γνωριμίας Ιαπωνικών αντιπροσωπειών, κα.

Έτσι ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κος. Kitamura Takanori επισκέφθηκε την περιοχή για δεύτερη φορά αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση η οποία του απεστάλη από τον ΔΗΜΟ Διδυμοτείχου (κο. Δήμαρχο) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών.

Ο κος. Kitamura συνοδευμένος από τη σύζυγό του, αλλά και τους επίσημους προσκαλεσμένους του Συνδέσμου Tanaka Fumon SOKE, Tanaka Midori sensei (SOKE-Dairi), τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου κο. Βρατσάνο Δήμο, τον Τεχνικό Διευθυντή κο. Καρυπίδη Κων/νο, το ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών καθώς και μέλη/εκπροσώπους του Συνδέσμου από άλλες πόλεις.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κος. Τοκαμάνης Χρήστος ύστερα από την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε σε όλους, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό από το βήμα του Δημάρχου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του ΔΗΜΟΥ. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων φάνηκε το άριστο κλίμα που καλλιεργήθηκε μεταξύ όλων ενώ ο κος. Πρέσβης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το ενδιαφέρον των Ιαπώνων για την περιοχή δεν περιορίζεται μόνο σε εθιμοτυπικές επισκέψεις κάτι που συζητήθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια του γεύματος το οποίο παρασχέθηκε από τον κο. Δήμαρχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ετέθη ως θέμα και η διοργάνωση στο εγγύς μέλλον 2-ήμερης ειδικής εκδήλωσης Ιαπωνικού ενδιαφέροντος στο Διδ/χο όπως έκθεση καλλιγραφίας, προβολή Ιαπωνικού κινηματογράφου, έκθεση Ιαπωνικών σπαθιών και πανοπλιών εποχής Kamakura και Muromachi, διαλέξεις, περίπτερο Ιαπωνικών προϊόντων, κλπ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας  παρασχέθηκε cocktail party προς τιμήν του κου. Πρέσβη και των υπολοίπων καλεσμένων. Το party έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο thraki palace και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, φίλοι του Συνδέσμου κα. Ο κος. Πρέσβης χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους και σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση  την χαρά του που βρέθηκε για άλλη μία φορά ανάμεσα στον κόσμο του Έβρου.

Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών εθιμοτυπικών δώρων, ενώ οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Απαλού “ΦΑΡΟΣ” και Ποντίων “ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ” παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Θράκης και του Πόντου αντίστοιχα.  θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλη την προσπάθεια χρήσιμη και πολύτιμη βοήθεια προσέφερε ο Ελληνο-Ιαπωνικός Σύνδεσμος δια του Προέδρου του κου. Βρατσάνου Δήμου.