Κανάκης Κώστας (εκπτης Παραρτήματος Ηρακλείου-Κρήτης)

kostas kanakis 01Ο Κώστας Κανάκης γεννήθηκε το 1962 στην Κρήτη και σε ηλικία 5 ετών μετανάστευσε στην Γερμανία. Δεκατεσσάρων (14) χρονών ξεκίνησε την άσκηση στις πολεμικές τέχνες με Judo, Karate και Aikido. Η γνωριμία του με το Ninjutsu ξεκίνησε το 1983 και το 1987 γνώρισε τον Soke Hatsumi κατά τη διοργάνωση Tai-Kai στην Αγγλία. Έκτοτε, έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό Tai Kai σε όλο τον κόσμο και αρκετές φορές στην Ιαπωνία.

Τον Αύγουστο του 1989 άνοιξε το πρώτο Dojo με την επωνυμία Bujinkan Kanakis Dojo και σήμερα διευθύνει το European BKD-Budokai το οποίο περιλαμβάνει σχολές από ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

Τον Μάιο του 1992 πέρασε με επιτυχία το Sakki Test (η εξέταση για το 5 Dan). Έκτοτε μεταδίδει τις γνώσεις του μέσω τακτικών σεμιναρίων ενώ παράλληλα έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό  άρθρων και βιβλίων. Μέσω της εντατικής εργασίας του στην Ευρώπη συνέβαλλε στο μέγιστο στην εξάπλωση του Ninjutsu και χαρακτηρίζεται σήμερα ως ένας από τους πρωτοπόρους του είδους στην Γερμανία και στην Ευρώπη.

kostas kanakis 04Το έτος 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε το πρώτο Bujinkan Dojo στην Κρήτη. Tο όνομα του έχει συνδεθεί και στην Ελλάδα με το ninjutsu. Ίδρυσε το Bujinkan Dojo Greece Budokai το οποίο περιλαμβάνει σχολές απο Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα.

Μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να επισκέπτεται το Hombu Dojo στην Ιαπωνία για να μαθητεύει δίπλα στον Soke Hatsumi. Το έτος 2002 του απονεμήθηκε ο βαθμός του Judan και ονομάστηκε Shihan του Bujinkan Budo.

Το έτος 2006 ίδρυσε την I.W.T.T.O (International Weapon Tactics Training Organization/ Διεθνής Οργάνωση  Εκπαίδευσης Όπλων και Τακτικών) όπου ενέταξε το D.C.C.S (Dynamic Close Combat System/ Δυναμικό Σύστημα Κοντινής Μάχης) καθώς και το TA.C.P (Tactical Close Protection/ Τακτική Αυτοπροστασία Κοντινής Εμβέλειας) και έτσι έκανε την εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας, το προσωπικό ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, το προσωπικό σωματοφυλακής, αλλά και πολιτών, στο Ελληνικό Αρχηγείο στο Ηράκλειο αλλά και στο εξωτερικό, έναν πρόσθετο στόχο του.

kostas kanakis 27Το έτος 2007, ο Soke Masaaki Hatsumi του απένειμε τον βαθμό του Judan Kugyo Bujinkan Budo και έτσι ανήκει σήμερα στους πλέον υψηλόβαθμους Shihan του Bujinkan ανά τον κόσμο ενώ το έτος 2010 έλαβε την εξουσιοδότηση (ως o μοναδικός Έλληνας Shihan) να διεξάγει το Sakki Test (γνωστό και ως Godan Test) εκτός Ιαπωνίας και το 2012 έλαβε το τιμητικό χρυσό μετάλλιο του Bujinkan από τον ίδιο (Soke Hatsumi).Από το 2012 και μετέπειτα έχει συμπράξει σε αρκετές συνεργασίες με κεντρικό άξονα την προαγωγή των πολεμικών τεχνών και των μεθόδων αυτοάμυνας.

Παράλληλα με όλες τις δράσεις του ήρθε σε επαφή με το DaitoRyu AikiJujutsu και ύστερα από προσωπική άσκηση με τον Τεχνικό Διευθυντή του Συνδέσμου Shihan Καρυπίδη ανέλαβε την εξάπλωση αυτής της παραδοσιακής πολεμικής τέχνης στην Κρήτη.

Οι βαθμοί /ιδιότητες του κ. Κανάκη:

  • SHIHAN Bujinkan Ninjutsu (πιστοποιημένος από τον Soke Masaaki Hatsumi)
  • εκπρόσωπος Daito-Ryu Aiki-Jujutsu (Dai Nippon Butoku Kai/Kyoto, Japan)
  • Ιδρυτής, Διευθυντής& Διευθύνων Εκπαιδευτής I.S.P (Group InternationalIntegrated Security & Protection Group International /Διεθνής Όμιλος Ολοκληρωμένης Ασφάλειας & Προστασίας).
  • I.W.T.T.O (International Weapon Tactics Training Organization/ Διεθνής Οργάνωση Εκπαίδευσης Όπλων και Τακτικών)
  • D.C.C.S (Dynamic Close Combat System/ Δυναμικό Σύστημα Κοντινής Μάχης)
  • TA.C.P (Tactical Close Protection/Τακτική Αυτοπροστασία Κοντινής Εμβέλειας)