ΧΙ Tai Kai – Παράλληλες δράσεις του Συνδέσμου με τίτλο “ΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ….τόσο μακριά, τόσο κοντά”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4-ήμερο δράσεων του Συνδέσμου το οποίο είχε τον γενικό τίτλο ΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ…τόσο μακριά, τόσο κοντά το οποίο έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη από 25 έως 29 Ιουνίου 2014.

Η κεντρική ιδέα της διοργάνωσης όπως διαμορφώθηκε από τον Σύνδεσμο ήταν η αρμονική προσέγγιση του Ιαπωνικού και Ελληνικού στοιχείου μέσα από ποικίλες δράσεις οι οποίες διαμόρφωσαν ένα πολύ ενδιαφέρον πλαίσιο και έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες αλλά και στους διάφορους επισκέπτες να διερευνήσουν τα κοινά σημεία αναφοράς.

Στην διοργάνωση έλαβαν μέρος όλοι οι συμβεβλημένοι σύλλογοι του Συνδέσμου καθώς επίσης και επίτιμοι καλεσμένοι. Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας (ως αρχή υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε όλη η διοργάνωση) εκπροσωπήθηκε από τον Επιτετραμμένο της Mr. Ueda Susumu.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις μερικές των οποίων ήταν:

  • ετήσιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικού nunchaku
  • έκθεση Ιαπωνικής θεματολογίας
  • προβολή Ιαπωνικού κινηματογράφου
  • εκπαιδεύσεις στα συστήματα που εκπροσωπούνται αυτή τη στιγμή στον Ελληνικό Κλάδο της DNBK
  • επίσημο δείπνο και τιμητικές διακρίσεις
  • Κεντρική επίδειξη (Embu Tai-Kai)

Πρωτάθλημα αγωνιστικού νουτσάκου (nunchaku kumite)

Το 4o ετήσιο τακτικό πρωτάθλημα αγωνιστικού νούντσακου (nunchaku kumite) διοργανώθηκε και εφέτος από τον Σύνδεσμο με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών από τους συνεργαζόμενους συλλόγους. Οι αγώνες του αγωνιστικού nunchaku διεξάχθηκαν στις 25 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης.

Τιμητικές διακρίσεις

“ΑΘΛΗΤΗΣ της ΧΡΟΝΙΑΣ 2013” επιλέχθηκε ο μαθητής του Παραρτήματος Βόλου κ. Καραγιάννης Ελευθέριος.

Έκθεση Ιαπωνικής θεματολογίας & προβολή Ιαπωνικού κινηματογράφου

Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες διοργανώθηκε ειδική έκθεση με εκθέματα περιλάμβαναν παραδοσιακές στολές samurai, γυναικεία kimono, σπαθιά katana, κα.  Η έκθεση παρουσιάστηκε στον προθάλαμο του Δημοτικού Θεάτρου ΔΗΜΟΥ Αλεξ/πολης στις 28 Ιουνίου ενώ η είσοδος  για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Τα γυναικεία kimono προσέφερε το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας ενώ τις στολές samurai καθώς και τα σπαθιά η εταιρεία IBISCUS Market (www.ibiscusmarket.com) στηρίζοντας την όλη διοργάνωση.

Τέλος, παρουσιάστηκαν ζωγραφιές των παιδιών του Συνδέσμου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο “ΕΛΛΑΔΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ, μία γέφυρα στην Ιστορία…”. Νικητές αναδείχθηκαν κατά σειρά:

(1η θέση) Σούκουλης Ιωάννης (σχολή Ν. Περάμου/Αττικής)

(2η θέση) Αντωνόπουλος Χρυσοβαλάντης  (σχολή Απαλού/Έβρου)

(3η θέση) Φασούλα Μαρία (σχολή Ν. Περάμου/Αττικής)

 

Το απόγευμα της 28ης Ιουνίου και στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε προβολή Ιαπωνικού κινηματογράφου με την ταινία “mibu gishi den” (When the last sword is drawn) την οποία παρακολούθησε το σύνολο των συμμετεχόντων, των καλεσμένων της διοργάνωσης καθώς και επισκέπτες. Την ταινία προλόγισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών κος. Δημητριάδης Ευάγγελος και ο Επιτετραμμένος της Ιαπωνικής Πρεσβείας Mr. Ueda Susumu.

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης η συμβολή της οποίας ήταν πολύ χρήσιμη.

 

Εκπαιδεύσεις

Κεντρικό ρόλο σε όλη τη διοργάνωση έπαιξε η καλλιέργεια του BUDO. Ο Σύνδεσμος σε συνεργασία και συντονισμό με την Ανώτατη Αρχή Πολεμικών Τεχνών Ιαπωνίας (Dai Nippon Butoku Kai) αλλά και των Ελλήνων εκπροσώπων αυτής, ετοίμασε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαιδεύσεων σε όλα τα συστήματα budo που περιλαμβάνονται στην Οργάνωση και καλλιεργούνται και στην Ελλάδα. Την εκπαίδευση έφεραν εις πέρας οι παρακάτω (κατά σειρά αρχαιότητας):

mr. Roger Payne / 8 dan judo/7 dan aikido/ 6 dan iaido (Hanshi-Ho/ Dai Nippon Butoku Kai) εκπρόσωπος της Οργάνωσης στην Μεγ. Βρετανία

κος. Μαστραππάς Σάββας / 7 dan shotokan-fudokan karate / επικεφαλής κλάδου Shotokan Karate της Ελληνικής Διεύθυνσης Dai Nippon Butoku Kai και Τεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Οργάνωσης Shotokan-Fudokan Karate

κος. Καρυπίδης Κων/νος / 6 dan Daito-Ryu Aikijujutsu (Shihan) Επικεφαλής του Κλάδου Aikijujutsu της Ελληνικής Διεύθυνσης Dai Nippon Butoku Kai και Τεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών

κος. Γκίτσας Θεόφιλος / 5 dan judo (Renshi) Επικεφαλής του Κλάδου Judo της Ελληνικής Διεύθυνσης Dai Nippon Butoku Kai εκπαιδευτής του ΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων και π. Πρόεδρος της Επιτροπής DAN της Ελληνικής Ομοσπονδίας JUDO