Βραδιά Γιαπωνικής Γευσιγνωσίας

Μία εντελώς διαφορετική εκδήλωση διοργανώθηκε στην Αλεξ/πολη στις 31 Αυγούστου 2007 σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο Ελληνο-Ιαπωνικός Σύνδεσμος Φιλίας με την υποστήριξη της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του ΔΗΜΟΥ Αλεξ/πολης και του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών διοργάνωσε βραδιά «Παραδοσιακής Γιαπωνέζικης Γευσιγνωσίας». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ιάπωνας Πρέσβης στην Ελλάδα κος. Takanori Kitamura.

Εκτός του κ. Πρέσβη χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο κ. Δήμαρχος Αλεξ/πολης καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας κος. Βρατσάνος Δήμος.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο προσωπικός chef του κ. Πρέσβη παρασκεύασε παραδοσιακά Γιαπωνέζικα εδέσματα τα οποία και προσέφερε στους καλεσμένους. Η συνοδεία sake και παραδοσιακής Γιαπωνέζικης μουσικής έδωσαν ευχάριστη νότα στην βραδιά ενώ ολιγόλεπτη επίδειξη iai-jutsu έκλεισε την εκδήλωση.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς, επίσημοι καλεσμένοι και μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, κατά την 2ήμερη επίσκεψη του κου. Πρέσβη στην Αλεξ/πολη πραγματοποιήθηκαν επαφές με παράγοντες ενώ ξεναγήθηκε στο Εθνολογικό-Λαογραφικό Μουσείο Αλεξ/πολης καθώς και στο Οικο-Τουριστικό Κέντρο του Δάσους της ΔΑΔΙΑΣ

Οι εντυπώσεις όλων ήταν άριστες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μέλλον σε μία άλλη μεγαλύτερη αντίστοιχη εκδήλωση