Βραδιά Γιαπωνέζικης γευσιγνωσίας (Αλεξ/πολη, 2011)

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικής εκδήλωσης για την κατάρριψη των Παγκοσμίων Ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξ/πολης και η οποία ήταν μέρος των εκδηλώσεων με τίτλο “knowing Japan”,  ακολούθησε επίσημο δείπνο με Γιαπωνέζικη γευσιγνωσία το οποίο παρατέθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

Διοργανωτής και αυτής της δραστηριότητας -όπως και του συνόλου των δραστηριοτήτων “knowing Japan” – ήταν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών με την εταιρεία Target Pro Project, σε συντονισμό με τον ΔΗΜΟ Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Στο χώρο υποδοχής υπήρχαν σχετικά Ιαπωνικά εκθέματα τα οποία παραχωρήθηκαν από το Μορφωτικό Τμήμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας ενώ επίσης πριν το δείπνο προηγήθηκε προβολή -στα Αγγλικά- του επίσημου ενημερωτικού βίντεο του Υπουργείου Τουρισμού της Ιαπωνίας με τίτλο “Yokoso Japan”.

Η παρουσίαση έκλεισε με ολιγόλεπτη επίδειξη iai από μέλη του Συνδέσμου.

Τα εδέσματα επιμελήθηκε ο προσωπικός chef του Ιάπωνα Πρέσβη στην Αθήνα ενώ ο ίδιος (ο κ. Πρέσβης) με την σύζυγό του ήταν ο κεντρικός προσκεκλημένος της βραδιάς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, εκπρόσωπος του ΔΗΜΟΥ Κομοτηνής, επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και λάτρες της Ιαπωνικής κουζίνας.